Apple: - Vi har ikke funnet tegn på hackerangrep.
Apple sier de ikke er blitt kontaktet av FBI.

Annonse


Apple: – Vi har ikke funnet tegn på hackerangrep

Apple. Amazon og Super Micro har avfeid rapportene fra Bloomberg om at det var installert kinesiske spionbrikker i servere tilhørende selskapene.

I et brev til Kongressen avviser Apple igjen påstandene.

Gjentar uttalelsene

Reuters har fått tilgang på et brev skrevet av George Stathakopoulos, visepresident for informasjonssikkerhet i Apple, som er adressert til Kongressen i USA. Der står det:

“Apples proprietære sikkerhetsverktøy skanner konstant etter slik utgående trafikk, om det indikeres en eksistens av skadevare eller annen ondsinnet aktivitet. Det har aldri blitt funnet noe.”

Annonse


Stathakopoulos gjentar også Apples tidligere uttalelser i saken og sier at de ikke har funnet spionbrikker plantet på deres servere, eller at de er blitt kontaktet av FBI om dette.

Hevder selskapene fant spionbrikker i 2015

I en lengre sak fredag skrev Bloomberg at Apple og Amazon hadde oppdaget spionbrikker på sine servere tilbake i 2015. Nettstedet siterte nærmere 20 kilder i saken, men så langt har selskapene avfeid påstandene.

– Vi er dypt skuffet over hvordan de har håndtert dette overfor oss, Bloombergs journalister har ikke vært åpne for muligheten til at deres kilder muligens tar feil eller er feilinformert. Vår beste gjetning er at de har blandet sammen med en tidligere hendelse fra 2016 der vi oppdaget en infisert driver på en enkelt Super Micro-server i én av våre laboratorier. Vi fastslo at dette engangstilfellet skjedde ved et uhell og var ikke rettet mot Apple, sa selskapet i en uttalelse til CNBC.

Amazon sa følgende om rapporten:

– Vi har ikke funnet noe bevis som støtter påstandene om ondsinnede brikker eller maskinvare modifikasjoner, sier Amazon til Bloomberg.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse