Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Høstoppdateringen til Windows 10 åpner for full støtte for strålesporing i spill. (Ill.: Nvidia)

PC-spiller? Derfor har du ekstra god grunn til å installere Windows 10-oppdatering

Spill: Full støtte for DirectX Raytracing.

I går kveld norsk tid startet Microsoft utrullingen av høstoppdateringen til Windows 10. Som de andre storoppdateringene, rulles denne ut i puljer noe som betyr at ikke alle får den samtidig.

Hvis du ikke har fått den via Windows Update og ikke ønsker å vente, kan du lese her om hvordan du installerer den manuelt.

Full støtte for strålesporing

Spillere, spesielt dem som har kjøpt de nye RTX 2080-kortene til Nvidia, har all grunn til å se frem til Windows 10 October 2018 Update. I denne oppdateringen er DirectX Raytracing (DRX), eller strålesporing, offisielt støttet.

Nvidia skriver på sine nettsider at denne lanseringen er stor fordi:

  1. DXR leverer en industristandard API (applikasjonssett) som gir alle spillutviklere tilgang til GeForce RTX’ maskinvarestøtte for strålesporing.
  2. DXR legger til støtte for strålesporing i Windows slik at Windows-PC-er kan bruker applikasjoner som støtter strålesporing i sanntid.

Velkommen til en verden der 4K er en lek: Vi har testet RTX 2080 ti mot 1080 ti

«Strålesporing i sanntid har ofte blitt sett på den hellige gralen for grafikk og er en viktig del av en tiåring lang drøm om å oppnå realisme i spill», skryter Microsoft og fortsetter:

«Dagen i dag markerer en viktig milepæl i å gjøre denne drømmen til virkelighet: spillere har nå tilgang til både operativsystemet og maskinvaren for å støtte strålesporing i sanntid i spill. De første titlene som drives av DirectX Raytracing er rett rundt hjørnet og vi er på vei til å ta det første steget mot en strålesporet fremtid.»

 

Kilde:
Nvidia, Microsoft

Stikkord: Microsoft, nvidia, Spill, windows10