Se hele sjokklisten med info de sanker om deg: Facebook vet når og hvem du ringte
Facebook-sjef Mark Zuckerberg i november i fjor under Facebook Social Good Forum.

Annonse


Skandalen vokser i omfang

I går kunne ITavisen melde at hackere hadde skaffet seg tilgang til over 50 millioner Facebook-kontoer. Det faktiske tallet på berørte kontoer er trolig nærmere 90 millioner. Det begynner nå å ligne på en skikkelig katastrofe for selskapet.

Ikke bare Facebook

For nyhetene ble bare verre fredag kveld. Under en pressekonferanse med journalister, kunne Facebooks visepresident opplyse at hackerne også kan ha fått tilgang til brukernes apper og nettsider utenfor Facebook. Dette skal ha blitt muliggjort via Facebook Login, som mange tjenester benytter seg av.

Dermed kan tredjeparts tjenester være berørt av det som ser ut til å være en av de største sikkerhetsbristene i Facebooks historie.

De “gode” nyhetene er ifølge Facebook at hackerne ikke har tilgang til noen av brukernes passord. I stedet har de benyttet seg av såkalte digitale nøkler, som gjør det mulig å forbli innlogget uten å måtte huske passord hver gang.

Annonse


Facebook melder at disse nøklene nå er tilbakestilt, slik at de berørte blir logget ut av tilknyttede nettsider og apper.

Brukere som har koblet sammen Facebook og Instagram (og Oculus) bes nå om å koble fra kontoene, for så å aktivere koblingen igjen. Facebook-eide Whatsapp skal ifølge selskapet ikke være berørt.

Sjefen sjøl rammet

To personer “med kjennskap til etterforskningen” skal ifølge NY Times ha bekreftet at Mark Zuckerbergs konto var blant de hackede. I tillegg skal selskapets Chief operating officer (COO), Sheryl Sandbergs konto være hacket.

En hacker truet fredag om å slette Zuckerbergs konto, mens det hele skulle strømmes på internett. Senere ble live-sendingen avlyst. Hackeren skal nemlig ha rapportert inn sikkerhetsbristen til Facebook, og i stedet håpet på å få en real belønning. Det er ikke kjent om hendelsen kan knyttes opp mot hacker-skandalen som nå har blitt kjent.

Selv om saken er under utvikling, er det nok betimelig å stille spørsmålstegn ved Facebooks evne til å ivareta brukernes sikkerhet.

Hva mener du?

 

Kilde:
NY Times