Dette må du aktivere selv på Apple Watch 4.
Apple Watch 4 har en nyttig funksjon, men er du ikke gammel nok må funksjonen aktiveres manuelt.

Annonse


Dette må du aktivere selv på Apple Watch 4

Apples rykende ferske smartklokke Apple Watch 4 kommer flere nyttige funksjoner. Blant dem finner man fallregistrering som automatisk kan ringe nødetatene hvis et fall registreres.

Må aktiveres hvis man er under 65 år

Som flere nettsteder melder, og vi påpeker i vår sniktitt av Apple Watch 4, er ikke dette aktivert som standard med mindre man er 65 år eller eldre. Det er verdt å merke seg hvis man trodde fallregistrering var aktivert som standard.

Fallregistrering aktiverer du ved å åpne Watch-appen på iPhone, velge Min Apple Watch og Nødandrop (SOS). Her kan man både aktivere og deaktivere den nyttige funksjonen, samt sette opp andre trygghetsvalg.

Slik fungerer det

Når Apple Watch 4 registrerer et fall, sender den ut en alarm og et varsel på klokken. Brukeren kan svare at den er OK, at den ikke falt, eller velge å ringe nødetatene.

Annonse


Hvis man blir liggende ett minutt uten å bevege seg, startes en nedtelling på 15 sekunder. Samtidig med dette, starter alarmen som bare blir høyere og høyere. Når nedtellingen er over, ringer Apple Watch 4 automatisk til nødetatene.

Les mer om fallregistrering på Apples nettsider.

Annonse