Google og Samsung slår seg sammen mot iMessage.
Android Messages og Samsung Messages skal fungere sømløst.

Annonse


Google og Samsung slår seg sammen mot iMessage

Mens Apples enheter har en sømløs meldingsapp i form av iMessage, er det ikke like oversiktlig på Android-plattformen. Det skal Google, selskapet bak Android, og Samsung, verdens største mobilprodusent, gjøre noe med.

Samlet front

I dag annonserer de to gigantene planene om å slå seg sammen for å sørge for at Android Messages – som også er tilgjengelig i nettleseren – og Samsung Messages fungerer sømløst på tvers av enheter. Dette ved hjelp av RCS, Rich Communications Service, slik at man kan sende bilder, filer og annet multimediainnhold samt ringe og ha gruppesamtaler.

“Dette samarbeidet skal sørge for at Android Messages og Samsung Messages fungerer sømløst sammen og med RCS-meldinger som gjør at man kan snakke over wifi, opprette gruppesamtaler, se skriveindikator og lesebekreftelser, og dele høyoppløselige bilder og videoer på tvers av plattformene”, skriver Googles produkthåndteringssjef, Sanaz Ahari, i et blogginnlegg.

Som en del av planene skal Samsung levere RCS-funksjonalitet til utvalgte Galaxy-enheter, først ut er Galaxy S8 og S8+, mens nye vil ha støtte innebygget.

Annonse


Her kan du lese mer om Android Messages og RCS:

Endelig kommer iMessage-konkurrenten fra Google til Android

 

Kilde:
BGR

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse