Slik gjør Microsoft Windows 10-lagringen smartere med OneDrive.
OneDrive blir enda mer integrert i Windows 10.

Annonse


Slik gjør Microsoft Windows 10-lagringen smartere med OneDrive

I den kommende oktoberoppdateringen får Windows 10 noen nyttige nyheter til hvordan lagring og midlertidige filer håndteres. Rettere sagt hvordan man sletter unødvendige filer.

Fjerner OneDrive-filer automatisk

Nyhetene er relatert til plassholderfunksjonen i OneDrive som i en tidligere oppdatering meldte sin tilbakekomst. Nå trenger man ikke å lagre alle OneDrive-filene lokalt for å tilgang til dem, i stedet er de alltid synlige i skymappen i Windows 10 og kan lastes ned når man trenger det.

Det oktoberoppdateringen gjør er å fjerne OneDrive-filer man har lastet ned, som man kanskje ikke bruker lenger og i stedet bare tar opp diskplass, automatisk via lagringssensor. På den måten kan man fjerne de lokale filene og frigi litt ekstra lagringsplass. Merk at det kun er den lokale kopien som fjernes og at filen fremdeles er tilgjengelig i OneDrive.

Som nevnt over, skjer dette automatisk og er basert på et visst antall dager uten at filen har vært åpnet. Filer man bruker ofte, vil fortsatt være lagret lokalt på disken, mens lokale OneDrive-filer man ikke har åpnet på en stund, blir fjernet. Man kan justere disse innstillingene under Lagring – Lagringssensor når oppdateringen slippes i oktober.

Annonse


Nå blir Office og OneDrive mye bedre på iPad og iPhone

 

Kilde:
Ars Technica

Annonse