Netflix kan bli tvunget til å produsere mer europeisk innhold.
Netflix ligger godt an, men er ikke helt i mål.

Annonse


Netflix kan bli tvunget til å produsere mer europeisk innhold

I et intervju med Variety sier sjef for EU-kommisjonens kommunikasjonsnett, Roberto Viola, at de fremover vil stille flere krav til strømmetjenester som Netflix og Amazon.

Minst 30 prosent europeisk innhold

Viola sier at de ønsker jevnere fordeling av innhold på de amerikanske strømmetjenestene og at det blant annet gjelder hvor innholdet produseres.

EU-kommisjonens forslag er at minst 30 prosent – det kan også bli på 40 prosent – av innholdet som ligger på strømmetjenester som er tilgjengelig i Europa, er produsert i denne regionen. Dette inkluderer egenprodusert innhold, som for eksempel Netflix eller Amazon Prime Originals, men også innkjøpte serier og filmer. Et annet alternativ er å bidra økonomisk til et lokalt filmfond, dette ved for eksempel å øke prisen på abonnementet.

Lovforslaget er ikke vedtatt ennå, men Viola sier det kun er snakk om en formalitet.

Annonse


Netflix ligger godt an

Overfor Variety trekker Viola frem Netflix som best i klassen og sier at strømmetjenesten ikke er langt unna med å nå 30 prosent europeisk innhold på plattform.

I oktober skal EU-kommisjonen legge frem en rapport som viser hvor mye av innholdet på de ulike strømmetjenestene som er europeisk.

Savner du mer europeisk innhold fra strømmetjenester som Netflix, Amazon Prime Video og HBO?

 

Kilde:
Variety

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse