Avslørende animasjon, eller bare ren tilfeldighet?

Annonse


Fingeravtrykksleser til neste generasjons Pixelbook

Det er så vidt ett år siden at Google lanserte hybrid-PC-en Pixelbook. Ryktene peker imidlertid i retning av at vi kommer til å se andre generasjons Pixelbook i løpet av året.

En ting som likevel er leit for oss i Norge, er at Google aldri la ut sin Pixelbook for salg i Norge. Nordmenn som ønsket maskinen måtte med andre ord importere den fra utlandet.

Nocturne – Made by Google

Man tror at andre generasjons Pixelbook går under dekknavnet “Nocturne”. Dette fordi Nocturne dukket opp i kildekoden til Chromium i april.  Siden den gang har enda mer kode som refererer til Nocturne blitt lagt til i Chromium.

Chromiums kildekode avslører blant annet at Nocturne er avtagbar – noe som peker i retning av en løsning lik den Microsofts Surfacebook har i dag. Videre later det til at Nocturne kommer til å ha to USB-C-porter, en oppløsning på 2400 x 1600 piksler og ingen SD-kort-inngang.

Annonse


Kildekoden skal videre ha det til at Google holder på å teste to varianter av Nocturne. En variant med en Kaby Lake-prosessor, og en annen variant med en betydelig svakere, men også mer strømgjerrig, Amber Lake-prosessor.

Avslørende animasjon

9to5Google har nylig kommet over en ikke-publisert animasjon som tilsynelatende viser et nettbrett, eller en avtagbar enhet, der fingeravtrykksleseren er lagt til en av enhetens hjørner.

Denne animasjonen stemmer godt overens med en noen dager gammel oppdatering til Chromiums kildekode. I oppdateringen ble følgende streng lagt til: “Touch the sensor with your index finger. It’s on the top left of your Chromebook.

Etterspurt funksjon

Fingeravtrykkslesing er en helt ny funksjon for Chrome OS og har vært ønsket lenge av operativsystemets brukere. Selv om fingeravtrykkslesingens programvarebit tilsynelatende er ferdigutviklet, var det ingen Chromebooks med denne funksjonen å se på IFA-messen i forrige uke. Dette peker i retning av at Google først vil dytte funksjonen til enheter Google utvikler selv – i dette tilfellet Nocturne.

Om dette er tilfelle gjenstår imidlertid enda å se. Videre får vi håpe at disse enhetene også blir å se i butikk her til lands.

Kilde:

9to5Google

Ønsker du deg en Pixelbook? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse