Mye nytt gamingtilbør vist frem på IFA
Det går mye i RGB-belysning også dette året.

Annonse


Mye nytt gamingtilbehør vist frem på IFA

Selv om de fleste nyhetene i spillverdenen ble sluppet på Gamescom, ble det også avduket en og annen nyhet på IFA-messen. Vi oppsummerer noe av det vi fant her.

Razer

Razer kunne blant annet avduke et nytt BlackWidow Elite-tastatur. De gjorde et stort poeng av nye mediaknapper og en ny multifunksjonsknott (som man gjerne ender opp med å bruke til å justere volum).

Tastaturet blir tilgjengelig med Razers mekaniske taster i fargene grønn, oransje og gul – og skal i følge Razer ha en levetid på 80 millioner tastetrykk.

Blackwidow Elite er det første BlackWidow-tastaturet som har “Hybrid On-board Memory” og skylagring. Dette brukes til å lagre opp til fem forskjellige profiler som kan brukes overalt.

Annonse


Sammen med tastaturet får du også en hvilepute for håndleddene dine. For alt dette må du ut med 179 euro. Norsk pris er ikke annonsert, men kvalifisert gjetning tilsier en pris rundt 1 800,- kroner.

Mamba

Razer kunne også offentliggjøre en ny Razer Mamba-mus. Den oppgraderte datamusa skal ha en ny sensor – Razers egen “5G-sensor”. Dette er en optisk sensor, og den har i følge Razer en oppløsningsnøyaktighet på 99,4 prosent og en oppløsning på 16 000 dpi.

Knappene på musa skal ha en holdbarhet på 50 millioner klikk, og man skal kunne lagre profiler på samme måte som man kan med BlackWidow Elite.

Batterilevetida er på opptil 50 timer, og det er mulig å koble til en micro-USB-kabel for å spille mens datamusa lader. Kabelen er bygget slik at den ikke faller lett ut om man er en av dem som liker å “flikke” mens man sniper i skytespill.

Razer har ikke gjort noen større designendringer, men sidene på datamusa er endret litt for å sikre bedre grep og ergonomi.

Den nye Razer Mamba blir å få kjøpt i løpet av september og har en anbefalt utsalgspris på vel 1 000,- kroner.

Kraken

Til slutt kunne Razer avsløre en ny versjon av deres Kraken-gamingheadset. Denne utgaven kalles for “Razer Kraken Tournament Edition” og er utstyrt med en USB Audio Controller. Med denne kan man justere bass og volumet for spill og voice chat.

Videre har Razer forbedret øreputene. Disse har nå blitt enda mykere enn før. I tillegg er det skjulte kanaler i øreputene som gjør disse godt egnet for brillebrukere. ITavisen testet headsettet på stedet, og vi følte ikke ikke noe press mot brillestengene, men om det er tilfellet også etter flere timers bruk lot seg ikke teste på stand.

Razer gjør stort poeng av at headsettet støtter THX Spatial Audio – som i følge Razer er med på å skape “realistisk dybde og innlevelse ved ved hjelp av simulert 360 grader lyd”.

Det nye headsettet kommer til å få en utsalgspris på vel 1 000,- kroner og blir tilgjengelig i butikk i løpet av september.

SpeedLink

Men det var ikke bare Razer som hadde nytt gamingutstyr å vise frem. I en rimelig beskjeden stand på IFA-messen fant vi nemlig også nye produkter fra SpeedLink.

På standen til SpeedLink fant vi en ny RGB-datamus under navnet “ORIOS RBG Gaming Mouse” – og det er nettopp under navnet Orios at SpeedLink slipper disse nye produktene.

Som navnet tilsier kan man konfigurere lysfargene på SpeedLinks nye datamus. Det vil i dette tilfellet si lysene ved scrollhjulet, på datamusas sider og i logoen. Datamusa har sju programmerbare taster, og har en sensor med oppløsning på 5 000 dpi (10 000 dpi interpolert).

Musa støtter lagring for inntil fem forskjellige profiler, den har en gummiert overflate for perfekt grep og undersiden er utstyrt med glatte flater for å sikre høyest mulig presisjon. Kabellengden er 1,8 meter og den veier 95 gram.

Norsk pris kan forventes å bli på rundt 500,- kroner.

Vi testet datamusa på stand og den ga et godt førsteinntrykk – prisen tatt i betraktning. Målgruppen for denne musa er nok de som ønsker RGB-lys til tross for stramt budsjett. 16 000 dpi, slik bl.a. Razer Mamba har, er det de færreste som har bruk for.

Med til historien hører det også med at SpeedLink slipper to nye musematter. Den ene musematta er ei RGB-musematte og støtter ni forskjellige lysmoduser og 16,7 millioner farger. Den har en hard overflate, og er optimert for optiske sensorer og lasersensorer.

I tillegg har SpeedLink laget en LED-musematte. Denne støtter fire fargemoduser (rød, grønn, blå og pulerende) og har en myk overflate og er optimert for de samme type sensorer som RGB-matta.

Begge musemattene koster rundt 400,- kroner.

Tastatur

Videre kunne SpeedLink diske opp med to nye tastaturer. Det ene tastaturet kan nok klassifiseres som et budsjettastatur, mens det andre er myntet på de som er villig til å bruke litt mer penger.

Budsjettastaturet, som har fått navnet ORIOS Metal Gaming Keyboard, er ikke et RGB-tastatur, men kommer likevel med flerfarget LED-belysning. I praksis betyr dette fire forskjellige lysmodus.

Med støtte for opptil 19 samtidige tastetrykk, skal det man ikke måtte oppleve ghosting. WASD- og piltastene skiller seg marginalt ut fra de andre knappene og tastaturets ramme er av rent metall. Tastaturramma har også en åpning i toppen som er ment å fungere som en telefonholder.

Undersiden er sklisikkert og tastaturet har en 1,4 meter lang kabel. Vekten er på 866 gram og prisen forventes å bli på rundt regnet 400,- norske kroner.

Vi mener at dette er relativt mye tastatur for pengene – og passer godt for dem som ikke har absolutte krav til RGB-belysning.

Det andre tastaturet har fått det klingende navnet Orios RGB Opto-mechanical Gaming Keyboard.

Som navnet tilsier er tastaturet utstyr med optisk-mekansike taster. I praksis betyr dette at man får det ettertraktede “klikket” når man trykker ned tastene, men selve trykket registreres av en infrarød sensor. Dette skal ettersigende føre til at tastetrykkene blir registrert raskere enn med konvensjonelle mekaniske taster.

Razer har benyttet seg av samme tasteteknologi i sitt Huntsman-tastatur, men det koster også nesten det dobbelte av dette SpeedLink-tastaturet.

Tastaturet kommer med ni konfigurerbare lysmoduser for taster og rammer – og dette kan utvides med programvaren som følger med. Lyset som kommer ut av “grillen” på sidene av tastaturet så temmelig kult ut, og tastaturet gir alt-i-alt et godt inntrykk.

Videre støtter tastaturet såkalt n-key-roller, noe som betyr at hvert tastetrykk blir registrert uavhengig av hvor mange andre taster som er trykket ned.

Også dette tastaturet kommer med en glisikker underside og en robust metallramme, men til forskjell fra budsjettastaturet, kommer denne med en håndleddspute som du selv kan velge om du vil bruke.

Dette tastaturet veier 1,1 kg og koster i overkant av 1 000,- kroner.

Logitech

Logitech kunne annonsere en ny versjon av deres populære G502-mus. Dette har vi skrevet mer om her. Vi fikk også mulighet til å ta en nærmere titt på deres nye G Pro Wireless Gaming Mouse som ble avduket på Gamescom.

I intervju med Logitech ble vi fortalt hvordan Logitech måtte tenke nytt for å minske datamusas vekt. For å redusere vekta  har de gjort plastrammen tynnere – faktisk er plastrammen blitt knappe 1 millimeter tykk.

For å sikre at datamusa ikke kan klemmes i stykker, har Logitech vært nødt til å stabilisere denne fra innsiden. Dette har, i følge Logitech, ført til en rekordlett profesjonell gamingmus.

Denne datamusa er utstyrt med en HERO 16K-sensor, og leverer den beste ytelsen hva gamingmuser angår i dag (i følge Logitech selv). Sammen med Logitechs trådløse “Lightspeed”-teknologi, kan denne gamermusa tilby en spillopplevelse med en responstid på 1ms.

Datamusa ble designet i samarbeid med 50 esportutøvere, og det har i følge Logitech hjulpet dem med å skape den perfekte trådløse gamingmusa.

Knappene på musas sider kan fjernes og erstattes med plater, for på den måten å forhindre at man kommer borti knapper som man egentlig ikke vil benytte seg av. Dpi-knappen er plassert på musas underside for å forhindre at man endrer dpi-innstillingen ved et uhell midt inni et spill.

Logitech uttalte til ITavisen at batteriet bør holde til to uker med spilling før det må lades. Den kan brukes under lading, da ladekabelen er konstruert slik at den ikke hopper ut ved raske bevegelser. Forventet utsalgspris er rundt regnet 1 500,- kroner. Vi kommer tilbake med en anmeldelse av denne senere.

 

Smartlys til gaming

Philips viste også hvordan man kan bruke de kommende Philips Hue Play-lysene sammen med PC-gaming. De nye Hue Play-lysene blir tilgjengelige i oktober og koster rundt regnet 1 500,- for en pakke med to lys.

Philips sine nye hue-lamper demonstrert med klipp fra Overwatch. #technology #ifa2018

Et innlegg delt av ITavisen (@itavisen.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse