Apple granskes etter beskyldninger om å ha knust konkurrent til App Store.
iOS-brukerne har egentlig ingen alternativer til App Store.

Annonse


Apple granskes etter beskyldninger om å ha knust alternativ til App Store

Nyhetsbyrået Nikkei skriver at Japans kommisjon for rettferdig handel nå gransker Apple og mulighetene for at iPhone-produsenten skal ha satt stopper for en konkurrent.

Hevdes å ha satt stopper for konkurrent

Yahoo Japan jobbet med en tjeneste, kalt Game Plus, som gjorde det mulig å strømme spill utviklet for andre plattformer, samt spille HTML5-mobilspill, på iOS. Dette ville gjort det mulig å spille på en iPhone uten å laste ned via App Store. Blant annet jobbet Square Enix med eksklusive spill til plattformen.

Nikkei skriver at Yahoo Japan kuttet budsjettet til Game Plus i fjor og selskapet skal ha fortalt samarbeidspartnere at årsaken var press fra Apple. iOS-brukerne har ingen gode alternativer til App Store når det gjelder spilling på plattformen, men en god spillopplevelse på nett kunne vært et reelt alternativ.

Får liten hjelp

Dog spørs det om kommisjonen vil finne noen bevis for at Apple har bidratt til å stanse utviklingen av plattformen. Som Nikkei skriver er ikke Yahoo Japan lenger relatert til Yahoo og er i stedet et uavhengig selskap. Samtidig eier SoftBank nesten halvparten av Yahoo Japan, og SoftBank håndterer App Store-transaksjoner og tar en andel av disse. Nikkei skriver at selskapet ble involvert i Yahoo for å beskytte omsetningen fra disse transaksjonene.

Annonse


Nyhetsmediet melder at det betyr at selskaper som er involvert i saken, ikke nødvendigvis er interessert i å hjelpe kommisjonen under granskingen, noe som kan føre til at kommisjonen ikke finner bevis for eventuelle ugjerninger.

Apple har ikke kommentert saken overfor Nikkei.

 

Kilde:
Nikkei

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse