Neste sommer kan du bruker strømmeabonnementene dine i utlandet.
Game of Thrones-strømming på ferie? Ja takk, sier vi.

Annonse


Neste sommer kan du bruker strømmeabonnementene dine i utlandet

EUs portabilitetsforordning ble vedtatt i februar i fjor og innført i EU i april i år, og neste sommer trer den også i kraft i Norge. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Trer i kraft neste sommer

Kulturdepartementet har sendt ut et høringsforslag rundt endringer som innebærer at nordmenn har tilgang til ulike strømmetjenester når de er på reise i utlandet. Det innebærer at man kan bruke Netflix, HBO Nordic, TV 2 Sumo med flere innenfor EU.

– Jeg er veldig fornøyd med at norske forbrukere snart, på lik linje med borgere av EU-land, kan få full tilgang til sine nettbaserte abonnementstjenester når de oppholder seg utenlands, sier kulturminister Trine Skei Grande i en pressemelding.

– Veldig mange har irritert seg over at tilgang til innholdstjenester på nett ofte begrenses gjennom geo-blokkering når man reiser utenfor Norge. Nå har man løst dette for betalingstjenester i EU, og ved forslaget til lovendringer som Kulturdepartementet har sendt på høring vil norske forbrukere også kunne nyte godt av dette regelverket, sier kulturministeren.

Annonse


Gjelder ikke NRK

Per dags dato får HBO Nordic-kunder på reise i for eksempel Spania tilgang til det spanske HBO-biblioteket. Når portabilitetsforordningen trer i kraft i Norge, får nordmenn tilgang til det norske HBO Nordic-innholdet på reise i EU.

Portabilitetsforordningen blir derimot frivillig for NRK. Som vi skrev i mars har ikke NRK noen plikt til å tilby norske seere i utlandet tilgang til sitt innhold på nett, men NRK kan tilby dette om de setter opp et system for verifisering av seernes faktiske bosted. Du vil av samme grunn fortsatt kunne oppleve at enkelte klipp ikke er tilgjengelig på YouTube om du reiser på ferie til for eksempel Tyskland.

 

Kilde:
Sarpsborg Arbeiderblad

Annonse