Microsoft får kritikk - lanserer for mange oppdateringer.
IT-administratorer ber Microsoft skru ned tempoet.

Annonse


Microsoft får kritikk – lanserer for mange oppdateringer

Microsoft slipper to funksjonsoppdateringer i året, og det er for mye ifølge 78 prosent av de 1100 IT-administratorene som svarte på Susan Bradleys undersøkelse.

Bradley modererer e-postlisten PatchManagement.org som brukes av IT-administratorer til blant annet å diskutere oppdateringer.

Ønsker færre oppdateringer

39 prosent av de spurte ønsker at Microsoft slipper én funksjonsoppdatering i året og samme antall ønsker en oppdateringssyklus på annethvert år. 11 prosent er fornøyde med dagens syklus.

Nettstedet Computerworld, som først rapporterte om saken, siterer flere IT-administratorer som er misfornøyde med dagens oppdateringstakt.

Annonse


“Det her kommer kanskje som en overraskelse for Microsofts ledelse, men våre bonuser er ikke koblet til samme saker som deres. Vi har bedre saker å jobbe med enn å løpe på deres tredemøller som er deres budsjettår”, skriver en.

En annen skriver:

“De fleste oppdateringene fører med seg så mange feil og problemer. Med dagens lanseringstempo jobber hele IT-avdelingen konstant med å ordne problemene som følger med, i stedet for å bruke tid på ting som faktisk er til verdi for brukerne.”

Presser på for å utvide støtten

Mye av problemet ser ut til å ligge i Microsofts offisielle støtte av Windows 10-lanseringene. Hver lansering mottar sikkerhetsoppdateringer i inntil 18 måneder etter lansering, men på et tidspunkt var dette på 24 måneder noe som åpnet for at IT-administratorene kunne hoppe over annenhver lansering.

Med dagens løsning på 18 måneder tør ikke IT-administratorer å gjøre annet enn å oppgradere når en ny funksjonsoppdatering slippes.

Analyseselskapet Gartner slår nå et slag for å få Microsoft til å gå tilbake til syklusen på 24 måneder. Selskapet håper at press fra bedriftene vil få Microsoft til å utvide støtten. Det betyr ikke at Windows 10-utvikleren vil slippe færre funksjonsoppdateringer i året, men at bedriftene kun trenger å installere én.

Den første oppdateringen til Windows 10 ble lansert i november 2015, deretter ble det sluppet én oppdatering i 2016 og to i 2017. Microsoft slapp en oppdatering i april i år og planlegger å lansere en ny funksjonsoppdatering i september.

Syns du Microsoft slipper for mange storoppdateringer til Windows 10?

 

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse