Tesla tjener endelig penger på Model 3
Model 3 sørger endelig for penger i kassen til Tesla.

Annonse


Tesla tjener endelig penger på Model 3

Tesla hadde kanskje problemer i forbindelse med produksjonen av Model 3, men den populære bilmodellen har hjulpet selskapet med å sette en ny rekord.

Rekordomsetning

Det går frem av kvartalsrapporten som ble publisert i går at selskapet hadde en omsetning på i alt 32, 7 mrd. kroner. Samtidig viser rapporten at Tesla endelig tjener penger Model 3.

I følge Tesla ble bruttofortjenesten som selskapet kan innkassere av bilen positiv i det forrige kvartalet. Dette til tross for at Tesla enda ikke hadde solgt noen All-Wheel Drive-versjoner av bilen.

Tidligere tapsprosjekt

Inntil nylig har Tesla tapt penger på hver eneste Model 3 som selskapet har sendt ut. Tesla forventer nå at bruttofortjenesten kommer til å øke til 15 prosent dette kvartalet, og til 20 prosent det påfølgende kvartalet.

Annonse


Videre melder selskapet at de forventer å produsere mellom 50 og 55 000 Model 3-biler dette kvartalet, noe som betyr en økning på mellom 75 og 92 prosent sammenliknet med det forrige.

Fortsatt 5 000 biler i uka

Tesla skriver videre at de fortsatt produserer rundt regnet 5 000 Model 3-biler i uka, et mål som selskapet nådde i juni. Selskapet håper på å nå 6 000 biler i uka mot slutten av august. Allerede i begynnelsen av 2019 skal produksjonshastigheten nå 10 000 biler i uka.

Men de taper fortsatt penger

Selv om selskapet nå i praksis tjener penger på Model 3, sliter selskapet fortsatt med underskudd. I kvartalsrapporten går det frem at selskapet har hatt et underskudd på vel 6 mrd. kroner – med andre ord selskapets tredje dårligste kvartal noen sinne (de hadde et tap på 6,3 mrd. og 6,43 mrd. kroner i de to forrige kvartalene).

Selv om selskapet har kunnet vise til økt omsetning seks kvartaler på rad, har ikke selskapet kunnet skryte av en positiv bunnlinje siden tredje kvartal 2016.

Ny chip – verdens mest avanserte datamaskin for autonom kjøring

I går kunne Tesla også avduke en ny chip til neste generasjons Autopilot. Selskapet påstår at de nå har verdens mest avanserte datamaskin for autonom kjøring – hvilket vil bli lansert som en oppgradering til nåværende eiere neste år.

Da Tesla offentliggjorde salgstallene i går, kunne Bannon bekrefte at den nye chip-en er i produksjon og at den fungerer med testkjøretøy som Tesla har på veien.

Del av hardware 3 suite

Bannon sa at chip-en blir lansert som del av en “hardware 3 suite” til Autopilot. Dette betyr at datamaskinen i praksis byttes ut i biler med Autopilot 2.0 og 2.5 – som for øvrig har blitt produsert siden oktober 2016.

Datamaskinen i biler med Autopilot 2.0 benytter seg av Nvidia GPU-er. Tesla-sjef, Elon Musk, sier at disse kan prosessere 200 bilder i sekundet, mens Autopilot 3.0 skal kunne prosessere hele 2 000 bilder i sekunder.

Bygget fra grunnen av

Ytelsesforbedringen har selskapet oppnådd ved å bygge chip-en opp fra grunnen av og ved å benytte denne som en akselerator for bilens nevrale nettverk som Teslas “AI and vision team” har arbeidet med å utvikle.

Gratis oppgradering

Tesla har tidligere sagt at oppgraderingen vil bli tilbudt gratis da Tesla har markedsført Autopilot 2.0-bilene som fullstendig autonome. Det skal derfor ikke koste noe for kundene å oppgradere bilene slik at disse kan kjøre helt selvstendig.

I følge Bannon kommer oppgraderingen i 2019.

Kilder:

electrek
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse