Får ikke selge 3D-våpendesign - enda
Salget av design for 3D-printede våpen midlertidig stoppet.

Annonse


Får ikke selge 3D-våpendesign – enda

En amerikansk domstol i Seattle avgjorde i går, gjennom en midlertidig forføyning, at det amerikanske selskapet Defense Distributed foreløpig ikke får selge sine 3D-våpendesign ment for 3D-printere.

Salget skulle starte i morgen

Basert på en tidligere overenskomst, skulle salget av designene egentlig starte i morgen, men det har det nå blitt satt en stopper for – i alle fall midlertidig.

For å hindre salg av design som kan brukes til produksjon av 3D-printede våpen, ble det i går lagt frem lovforslag i både Representantenes hus og i Senatet. Den amerikanske presidenten har lagt ut en tweet i forbindelse med plastvåpenkonflikten.

Annonse


Kan utgjøre et brudd på den amerikanske grunnloven

I følge dommeren som kom med rettsavgjørelsen, kan det utgjøre et brudd på det første tillegget til den amerikanske grunnloven å forby spredningen av slike design – spesielt reglene rundt ytringsfrihet. Dommeren endte likevel opp med å bli overbevist av statsadvokaten som argumenterte for at publiseringen av slike design kan forårsake ureparerbar skade.

Statsadvokaten argumenterte for at offentliggjøringen av slike design kan gi terrorister adgang til nedlastbare og ikke-sporbare 3D-printede våpen.

Kilde:

Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse