Apple fjernet konspirasjonsteori-app fra App Store

Apple fjernet konspirasjonsteori-app fra App Store.
Apple fjernet QDrops-appen fra App Store.

NBC News skriver at Apple har fjernet konspirasjonsteori-appen QDrops. Årsaken er at den bryter retningslinjene til App Store, opplyser selskapet overfor nyhetsmediet.

– Brøt retningslinjene

QDrops er en app som holder brukerne oppdaterte på konspirasjonsteorien Qanon. Denne er et utspring fra “pizzagate”-konspirasjonsteorien som hevdet at Hilary Clinton og flere andre drev en ring bestående av barnesexslaver under en pizzarestaurant i Washington.

– App Store har alltid støttet at alle synspunkter er representert, så lenge appene viser respekt overfor brukere med andre synspunkter og at kvaliteten er bra. Vi har publisert tydelige retningslinjer som utviklere må følge for at deres apper skal bli distribuert via App Store, disse er designet for å oppfordre til innovasjon og å tilby et sikkert miljø for alle. Vi er raske med å fjerne apper som bryter våre retningslinjer eller loven – vi tar dette ansvaret ganske alvorlig, sier en talsperson for Apple til NBC News.

Annonse

På Twitter skriver utvikleren at de samarbeider med Apple om å få QDrops tilbake i appbutikken.

https://twitter.com/qdropsapp/status/1019006543457652737

Blant de mer populære appene

Nyhetsmediet skriver at appen ble lansert i april og har vært forholdsvis populær i App Store siden den tid. Blant annet har den ligget som nummer ti over de mest populære appene og har faktisk vært nummer én blant i underholdningsseksjonen.

QDrops har senere falt nedover på listene, men har hele tiden holdt seg innenfor topp 200.

Appen er i skrivende stund tilgjengelig i Google Play Store. Søkeselskapet har så langt ikke kommentert saken.

Hva tenker du om at Apple fjernet QDrops fra App Store?

 

Kilde:
NBC News

Annonse
Annonse