LG med brettbar mobilskjerm neste år?
LG med brettbar mobilskjerm neste år?

Annonse


Spennende LG-patent viser brettbar mobilskjerm

Det er ikke noen hemmelighet at enkelte aktuelle telefoner er rimelig store.

Etter at trykksensitiveskjermer ble en ting, begynte mobiltelefonskjermene å vokse. Som konsekvens går mange nå rundt med seks tommer store skjermer i bukselomma.

Brettbar skjerm

Nå ser det ut til at LG vil halvere dette problemet. Løsning er en skjerm som kan brettes.

I et nytt patent, viser LG hvordan de har tenkt å løse problemet. Patentet viser en telefon, som på forsiden bare består av en skjerm, som kan brettes innover – og med det halvere lengden på telefonen før den går ned i lomma.

Annonse


Videre går det frem av patentet at telefonens hengsler brettes utover, og med det vekk fra skjermen, når skjermen brettes inn. Dette mest sannsynlig for å hindre skader på skjermen.

Kameraet kan brukes med skjermen avslått

Magneter skal være på plass slik at du ikke ufrivillig åpner telefonen – samtidig som disse brukes til å holde skjermen avslått mens telefonen er lukket.

I patentet står det også at kameraet kan brukes selv om skjermen er avslått. Illustrasjonene viser en tenkt situasjon der den ene halvdelen av telefonen er brettet ned i en skjortes brystlomme, med den andre delen forblir hengende på utsiden. Den delen som henger ut har et kamera som så kan settes på opptak.

Patentillustrasjonene viser også et tilfelle der skjermen såvidt brettes innover for så å kunne plasseres på en vannrett overflate.

Imens vi venter på brettbare mobilskjermer, kan vi mimre litt mens vi ser på denne litt kleine Samsung-videoen fra CES 2013:

 

Kilder:

Letsgodigital
Android Authority