Gmail-utviklere har lest e-postene dine.
Flere tredjepartsutviklere bekrefter at ansatte har lest e-postene til Gmail-brukere.

Annonse


Gmail-utviklere har lest e-postene dine

Ifølge avsløringer fra The Wall Street Journal har Gmail-utviklere i lang tid lest e-posten til brukerne. Dette omhandler tredjepartsutviklere av Gmail-apper som blant annet har latt de ansatte lese e-postene til uvitende brukere.

Mennesker, ikke bare datamaskiner, har hatt tilgang

Nettstedet nevner spesifikt de to appene Return Path og Edison Software. Førstnevnte analyserer hvordan brukeren benytter seg av innboksen og samler inn data for annonsører, skriver Wall Street Journal. Edison Software er en app som hjelper brukerne med å administrere deres e-poster.

Mens Return Path-ansatte skal ha lest 8000 e-poster i forbindelse med utviklingen av appen, skal Edison-utviklerne lest “tusenvis” av e-poster for å trene “Smart Reply”-funksjonen.

Google på sin side har lovet å slutte med å lese e-posten:

Annonse
Nå slutter Gmail å lese e-posten din

Sier de har fått samtykke

Begge selskapene sier til Wall Street Journal at de har fått samtykke fra brukerne til å lese innholdet og at dette nevnes i retningslinjene til appene.

Dog kommer det ikke frem at det mennesker, ikke bare datamaskiner, som vil lese e-postene.

Google ber alltid om samtykke hvis en tredjepart ønsker spesiell tilgang. Hvis du noen gang har lastet ned en app og trykket ja på en sprett-opp-melding som ber om samtykke til å “lese, sende, slette og administrere e-posten”, er det en sjanse for at du har gitt samtykke til at ansatte i selskaper kan lese innholdet.

Både Return Path og Edison Software sier til nettstedet at de har avsluttet denne praksisen.

 

Kilde.
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse