NSA sletter hundrevis av millioner med samtalelogger etter personvernbrudd.
NSA slettet all informasjon da de oppdaget at de hadde fått for mye.

Annonse


NSA sletter hundrevis av millioner med samtalelogger etter personvernbrudd

Overfor New York Times sier Glenn Gerstell, i NSA, at én eller flere teleoperatører har sendt samtalelogger til NSA som inneholder mengder av informasjon om personer som ikke var relaterte til pågående saker.

Fikk for mye informasjon – slettet alt

Loggene bestod av flere hundre millioner samtaler, men innholdet var ikke bare relatert til mistenkte – også helt uavhengige personer ble inkludert. Merk at det er snakk om metadata, og ikke innholdet i meldingene eller samtalene. Posisjonsdata var heller ikke en del av dataene, ettersom det bryter med Freedom Act i USA.

Mengden var såpass stor at NSA, i stedet for å gå gjennom informasjonen for å finne de godkjente dataene, valgte å slette alt. Slettingen starter 23. mai, men det er ikke kjent når all data er fjernet fra NSAs systemer.

Det var en feil som førte til at teleoperatøren(e) sendte inn for mye informasjon til NSA. Byrået oppdaget feilen da de tok kontakt med operatøren(e) for mer informasjon om samtaleloggene.

Annonse


Ifølge tall fra Office of the Director of National Intelligence (ODNI) innhentet NSA informasjon om over 534 millioner – 534 396 285 for å være helt nøyaktige – telefonsamtaler i fjor. En stor økning fra året før.

 

Kilde:
New York Times

Annonse