FBI med advarsel til fotballsupportere: Ha telefonene deres under oppsikt.
FBI advarer Russland-reisende om kyberangrep.

Annonse


FBI med advarsel til fotballsupportere: Ha telefonene deres under oppsikt

I går startet fotball-VM som denne gang avholdes i Russland. FIFA forventer at flere hundre tusen personer reiser til landet under mesterskapet. USA klarte ikke å kvalifisere seg denne gang, men FBI går uansett ut med en advarsel til dem som tar turen.

Advarer om angrep

Det amerikanske byrået advarer mot russiske hackere under fotball-VM og har følgende oppfordring til fotballsupporterne:

“Hvis du planlegger å ta med deg mobiltelefon, bærbar PC eller en annen elektronisk enhet, bør du være klar over at data på de maskinene (spesielt din personlige ID-informasjon) kan bli tilgjengelig for russiske myndigheter eller kyberkriminelle”, sier FBI-agenten William Evanina til Reuters.

Han fortsetter:

“Selskapssjefer og myndighetspersonell er mest utsatt, men tro ikke at du er uten risiko for angrep. Hvis du kan klare deg uten maskin, la den være hjemme. Hvis du er nødt til å ta med noe, ta med en annen maskin enn den du vanligvis bruker og ta ut batteriet når den ikke er i bruk.”

Svensk TV ser ut til å ha tatt oppfordringen til etterretning, skrives Sveriges Radio. SVT har med seg eldre PC-er som ikke skal brukes etter mesterskapet i Russland.

– Vi ser annerledes på land utenfor EU, uavhengig av hvilke land det er snakk om. Det handler om ekstra sikkerhet, sier kanalens sikkerhetssjef Johan Ribberheim til Sveriges Radio.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse