Telenor legger ned 3G-nettet.
Bjørn Amundsen presenterte i går planene.

Annonse


Telenor legger ned 3G-nettet

Telenor annonserer planene om å legge ned 3G-nettet. Om få er det over for teknologien selskapet lanserte i 2004. Ifølge dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, er frekvensene som i dag brukes for 3G, for verdifulle til å brukes på 3G, skriver E24. 

Faser ut 3G

Det innebærer at fra 2020 vil ikke lenger Norge ha 3G-dekning i Telenors nett. Bakgrunnen for dette er først og fremst at teknologien ikke er i stand til å levere nok datakapasitet, samtidig som flere av dagens smarttelefoner støtter 4G-nettet. I tillegg jobbes det aktivt med utbyggingen av 5G-nettverket som forventes om få år.

Telenor gjør det samtidig klart at en liten andel av 2G-nettet forblir, dette for å sikre at de som ikke har en enhet med 4G fortsatt vil kunne koble seg på nettet.

– Det vil bli veldig få som blir berørt av dette. Det er selvfølgelig noen som har telefon uten 4G, men da er det kanskje på tide å bytte. I tillegg vil det være noen utlendinger på besøk i Norge der operatøren deres ikke har avtale om 4G-roaming, men arbeidet med å frigjøre mer frekvenser til 4G er helt nødvendig for at vi fortsatt skal ha et så godt mobilnett i Norge, sier Amundsen til nettstedet.

Annonse


4G har en arealdekning på nærmere 80 prosent

Neste år er Telenor ferdige med å erstatte 3G med 4G i 900-frekvensen og den vil da deles mellom 2G og 4G, mens mobiloperatøren i år omsider er ferdig med å installere 4G på samtlige av sine basestasjoner i Norge.

Amundsen opplyser om at de nå har passert 7000 basestasjoner med 4G. Per nå har Telenor en 4G-arealdekning på 78,3 prosent.

 

Kilde:
E24

Annonse