Her er prisene på Hyundai Kona Electric.
Kona Electric starter på 325 900 kroner

Annonse


Her er prisene på Hyundai Kona Electric

I dag avslører Hyundai Norge prisene på det som kan bli en ganske interessant elbil for nordmenn, nemlig Kona Electric.

Svært prisgunstig

I en pressemelding avslører bilprodusentene hva el-SUV-en kommer til å koste her til lands:

  • Kona Electric 64kWt Teknikk: 325 900 kroner.
  • Kona Electric 64 kWt Teknikk med skinninteriør: 335 900 kroner.
  • Kona Electric 64 kWt Teknikk med soltak og skinninteriør: 345 900 kroner.
  • Metallic lakk koster 4 900 kroner.

Prisene inkluderer veiledende frakt- og leveringsomkostninger på 10.900 kroner levert Drammen, opplyser Hyundai Norge i pressemeldingen.

Til sammenlikning starter Opel Ampera-e på 349 900 kroner.

Annonse


– Vi legger oss på et prisnivå som er ekstremt attraktivt, og som gjør at kundene får utrolig mye utstyr, avansert teknologi og fantastisk rekkevidde til en meget fornuftig pris, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

Han legger til:

– Mange kunder har ventet lenge på disse prisene, og det samme har vi. Det er dermed en stor glede å kunne presentere dette i dag. Vi har kjørt en så åpen prosess som mulig siden vi først åpnet interessentlisten 13. juni i fjor, og har stort sett sendt ut et nyhetsbrev i måneden. Det har vi fått mange positive tilbakemeldinger på, men vi må innrømme at venting på pris har vært litt utfordrende. Det gjør dagen i dag ekstra gledelig. 

Her er SUV-en som kan bli en Norges-favoritt – 470 km rekkevidde

Kun ett modellutvalg til Norge

Det er altså kun Teknikk-varianten, som også har den største batteripakken, som blir tilgjengelig i Norge. Elbilen kan hurtiglades ved opptil 100 kW. Ifølge bilprodusenten er rekkevidden med batteripakken på 64 kWt, nærmere 482 kilometer basert på den nye EU-syklusen WLTP.

– Med andre ord er dette den første rimelige bilen i markedet hvor man realistisk sett kan forvente svært lang helelektrisk rekkevidde, sier Stenbo i pressemeldingen.

Produktsjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway sier at de etter erfaringer fra Ioniq, ønsker å tilby et så enkelt og kundevennlig modellutvalg som mulig. Det eneste man kan legge til er skinninteriør med ventilerte forseter eller soltak med tilsvarende skinnseter.

Kona Teknikk leveres med følgende utstyr:

Kona Teknikk leveres med følgende utstyr.
(Ill.: Hyundai Norge)

Rundt 20 000 nordmenn står på venteliste for Kona Electric og forhåndsinteresserte får anledning til å bestille bilen i morgen, 1. juni, frem til 17. juni. 2. juli åpner Hyundai for ordinære bestillinger. De første kundebilene er ventet i juli, opplyser Hyundai Norge.

Hyundai Kona Electric får norske priser.
Hyundai Kona Electric får norske priser. (Ill.: Hyundai Norge)

 

Kilde:
Hyundai Norge

Annonse