Her er SUV-en som kan bli en Norges-favoritt – 470 km rekkevidde

Her er SUV-en som kan bli en Norges-favoritt
Kona Electric kan bli et interessant alternativ for norske SUV-kjøpere.

Hyundai har allerede en elbil på det norske markedet med modellen Ioniq. I går gav bilprodusenten en liten sniktitt på den neste. Den fulle avdukingen av elbilen Kona kommer under bilmessen i Genève neste uke.

To modeller

Det er ikke flust med helelektriske biler på markedet, og de som er tilgjengelig ligger i den øverste priskategorien. Derfor kan Kona Electric bli et fristende alternativ for norske sjåfører som ønsker lang rekkevidde til en folkelig pris.

Bilen kommer i to modeller med ulik rekkevidde. Den ene med en batteripakke på 39 kWt og med en estimert rekkevidde på 300 kilometer. Den andre har en batteripakke på 64 kWt som skal levere opptil 470 kilometer rekkevidde.

Annonse

Rekkevidden er basert på den nye standarden Worldwide Harmonized Light Vehicles Test (WTLP) og skal være mer realistisk enn NEDC-standarden som tidligere har vært valget i Europa.

Her er SUV-en som kan bli en Norges-favoritt
Hyundai lover solid rekkevidde. (Ill.: Hyundai)

Venter på prisinformasjon

Hva med prisen? De offisielle prisene er ikke tilgjengelig, men det er naturlig å anta at den vil legge starte på rundt 300 000 kroner. Pluss, minus. Vi får trolig vite mer under bilmessen neste uke.

Det er verdt å merke seg at SUV-en ikke har firehjulstrekk og heller ikke hengerfeste. Dette er uansett noe som kan komme til å endre seg. Kona Electric skal etter planen komme til Norge i juni.

Her er SUV-en som kan bli en Norges-favoritt
Kona Electric-interiøret. (Ill.: Hyundai)

 

Kilder:
The Verge,
TV 2 Broom

Annonse
Annonse