Nå skal Firefox vise annonser.
Sponset innhold blir en del av Firefox.

Annonse


Nå skal Firefox vise annonser

I fjor kjøpte Mozilla opp “leseliste”-appen Pocket. Frem til nå selskapet brukt Pocket til å anbefale leseforslag i Firefox, men snart utvides funksjonaliteten ytterligere.

Sponset innhold

I Firefox 60, som forventes i løpet av mai, vil disse Pocket-anbefalingene også inneholde annonser, eller sponset innhold. Annonsene er allerede på plass i testutgavene, så hvis du bruker disse, har du allerede sett hvordan det fungerer.

Pocket-grunnlegger Nate Weiner publiserte forrige uke et blogginnlegg på Mozillas nettsteder der han omtalte annonsemodellen på nett som ødelagt. Dette begrunnet han med mangel på personvern, åpenhet og brukerkontroll. Weiner og Mozilla mener at noe av svaret på “annonseproblemet”, er sponset innhold direkte i nettleseren.

Selskapet lover kun å promotere “verdifullt innhold som er verdt tiden din”, i tillegg til at brukerne kan velge å fjerne innhold man ikke liker eller skjule lenkeanbefalingene helt. Dette gjøres under innstillingene “Recommended by Pocket” i Firefox 60.

Annonse


Her er Firefox’ våpen i kampen mot Facebook-sporing

Hva syns du om sponset innhold i nettleseren?

 

Kilder:
The Verge,
Mozilla

Annonse