Her er Firefox' verktøy i kampen mot Facebook-sporing
Slik kan du hindre at Facebook sporer deg.

Annonse


Her er Firefox’ våpen i kampen mot Facebook-sporing

Mozilla ønsker å gjøre det mye vanskeligere for Facebook og spore brukerne rundt på verdensveven, og det ved hjelp av nettlesertillegget Facebook Container. Det skjer etter den ferske avsløringen om at privat Facebook-informasjon ble delt til en tredje part uten brukernes viten.

Stanser Facebook-sporingen

Tillegget fungerer slik at det separerer Facebook-aktivitetene dine fra resten av det du gjør på nettet. Det sletter de Facebook-relaterte informasjonskapslene og logger deg ut av det sosiale mediet første gang du tar i bruk tillegget.

Etter du har logget inn på nytt, vil Facebook-surfingen din være plassert i en blåfarget konteiner og som er separat fra det du ellers gjør på nett. Når du åpner en ekstern lenke, eller besøker en nettside som ikke er relatert til Facebook, plasseres dette i en ekstern fane.

Det er verdt å merke seg at enkelte nettsteder kanskje ikke fungerer som de skal etter man har installert Facebook Container. Det gjelder først og fremst kommentarfelt som bruker Facebooks løsning, samtidig som det stenger for Facebook-innlogging til tjenester man bruker.

Annonse


 

Kilde:
Mozilla

Annonse