Markedet tror det har klikka for Musk etter bisarr telefonkonferanse
Elon Musk gjorde det motsatte av å forsikre markedet om at alt står bra til hos Tesla.

Annonse


Markedet tror det har klikka for Musk etter bisarr telefonkonferanse

Elon Musk føler presset nå.

Ikke den mest strategisk smarte tonen

For sjefen for SpaceX og elbilprodusenten hadde ikke noe filter under gårsdagens telekonferanse der det er poenget at analytikere, media og investorer kan spørre sjefen om hans tanker om Tesla og dagsaktuelle ting.

Men onsdag denne uken var definitivt ikke Musks beste dag da han brukte store deler av tiden på ikke å svare på spørsmål, samtidig som han hintet frempå at dødsfallene i Teslas biler med autopilot i mange tilfeller var sjåførens feil fordi mange av de som er mest Tesla-ivrige har for stor tillit til autopilotens egenskaper.

I stedet ga han masse tid til en blogger som nok er stor fan, noe som medførte at det viktige møte endte mer som et blogg-intervju enn noe annet samtidig som Musk sa rett ut at de som ikke ønsker å investere i risikoselskap som Tesla bare kan la være.

Annonse


Dette mener dere

Flere av dere fulgte med på møtet i går, og meningene er delte:

rctcpip mener at:

“Det var litt av en telefonkonferanse. Noe av det mest bisarre jeg har hørt noen gang. Place your bets.”

Espen Hugaas Andersen har litt mer sympati for Musk og tror ikke oppførselen hans under møtet vil ha negativ påvirkning på selskapet på lang sikt:

“Ganske tydelig at Musk er lei av at analytikere og media forsøker å stille spørsmål der de kan misbruke svaret til å fortelle den historien de ønsker å fortelle, om det så er mulighet for konkurs, produksjonsproblemer, manglende etterspørsel eller hva enn. Musk har sagt tidligere at han ikke ønsker å notere SpaceX på børsen, pga erfaringene med Tesla. Nå når han endelig ser at han ikke trenger wall street lengre så begynner han nok å miste tålmodigheten.”

rctcpip er ikke enig:

“Her har man altså en telefonkonferanse om regnskapstallene og analytikere fikk ETT spørsmål hver. Og på et helt normalt spørsmål om selskapets likviditet så går Musk bananas og nekter å svare. I stedet avbryter han og bruker store deler av tiden på å koseprate med en 25 år gammel blodfan med 50 aksjer og en egen youtube-kanal. “Hva om man i fremtiden for eksempel tillater BMW å lade på superladerne?” Er det virkelig et presserende spørsmål å få svar på i den situasjonen Tesla er inne i?”

Hva mener du?

Elon Musk lover en produksjonsrevolusjon

 

Kilde:
MarketWatch

Annonse