Dataselskap lekket informasjon om 48 millioner brukere fra Facebook og andre nettsamfunn.
Profiler tilhørende 48 millioner brukere lå fritt tilgjengelig på nett.

Annonse


Dataselskap lekket informasjon om 48 millioner brukere fra Facebook og andre nettsamfunn

Sikkerhetsselskapet UpGuard avslører en ny datalekkasje som involverer brukere på en rekke tjenester, deriblant Facebook, LinkedIn og Twitter.

Lå åpent for alle

Bak dette står selskapet LocalBlox som sporer og samler inn offentlig informasjon om brukere og selskaper fra tjenester som Facebook, LinkedIn og Twitter. Selskapet lagrer så profiler basert på informasjonen som samles inn. Denne kan igjen brukes til annonseformål.

UpGuard fant tidligere ut at en av databasene lå åpent på nett via av en skjult, men ulåst Amazon S3-lagringskonteiner. På den måten kunne alle laste ned informasjonen. Databasen inneholdt informasjon om 48 millioner brukerkontoer innhentet fra offentlige profiler og stiftet sammen.

Overfor GeekWire sier LocalBlox-sjef Ashfaq Rahman at selskapet ikke har klart å reprodusere funnene til UpGuard, men at de stengte tilgangen til konteineren så fort de fikk informasjon om det. Han understreket at informasjon til selskapet aldri er blitt eller vil brukes til politiske formål.

Annonse


Omfattende profiler

ZDNet har sett informasjonen UpGuard fikk hentet ut og den inkluderer navn, fysisk adresse, jobbinformasjon og – historie. All informasjon hentet ut fra de tre ovennevnte nettsamfunnene.

I tillegg kommer det frem søketermer som LocalBlox bruker for å bla gjennom e-postadressene som var samlet inn via Facebooks søkemotor. Dette for å hente ut profilbilder, nåværende jobbtittel og informasjon om familie. Facebook stengte denne løsningen i kjølvannet av den ferske Cambridge Analytica-avsløringen.

 

Kilder:
ZDNet,
GeekWire

Annonse


Annonse


Annonse