Totaldominans fra Apple med iPhone X på topp.

Rådyre iPhone X står for 21 prosent av mobilomsetningen i hele verden

Tall fra analyseselskapet Counterpoint Research viser at Apple tjener godt på å selge en av verdens dyreste smarttelefoner, dette på tross av rapportene om svakt salg.

Oppdatert:

Vi skrev først 35 prosent av den totale omsetningen. Det er feil og vi har rettet til 35 prosent av overskuddet. iPhone X stod for 21 prosent av omsetningen, ifølge Counterpoint.

Åtte blant topp ti

Ifølge Counterpoint stod iPhone X for 35 prosent av det totale overskuddet fra mobilmarkedet i fjorårets siste kvartal. Dette var i løpet av tremånedersperioden smarttelefonen ble lansert. Tallene viser at iPhone X’ overskudd var fem ganger mer enn 600 Android-produsenter til sammen.

Det er ikke bare iPhone X som gjør det godt av Apples smarttelefoner. iPhone 8 og 8 Plus ligger på andre- og tredjeplass med henholdsvis 19,1 og 15,2 prosent. iPhone 7 og 7 Plus følger etter på de neste plassene. Helhetlig er det total Apple-dominans med 86 prosent av det totale overskuddet i mobilbransjen.

På sjetteplass finner vi den første Android-enheten, det er Samsung Galaxy Note 8 som ifølge Counterpoint stod for 3,9 prosent i kvartal fire i 2017. Den andre Androiden på topp ti-listen er Galaxy S8+ med en åttendeplass.

Apple har åtte enheter inne blant topp ti.
Apple har åtte enheter inne blant topp ti. (Ill.: Counterpoint Research)

 

Kilde:
MacRumors