Facebook beskyldes for ulovlig ansiktsgjenkjenning av brukerne.
Facebook innførte ansiktsgjenkjenning i USA i 2010.

Facebook beskyldes for ulovlig ansiktsgjenkjenning av brukerne

Nyhetsbyrået Reuters bekrefter at Facebook blir massesaksøkt etter påstander om å ha brukt automatisk ansiktsgjenkjenning i bilder på det sosiale mediet uten brukernes samtykke.

Godkjente massesøksmål

Den føderale dommeren James Donato i San Francisco godkjente denne uken massesøksmål mot Facebook. Det betyr at flere mindre søksmål slas sammen til ett stort.

Det var i 2010 at Facebook innførte automatisk ansiktsgjenkjenning av personer på bilder i USA. Ifølge saksøkerne bryter dette med Biometric Information Privacy Act fra Illinois i 2008 som forhindrer at selskaper som Facebook samler inn og lagrer biometrisk data om brukerne uten deres samtykke.

Facebook innrømmer de leser alt du skriver.

Mener saken er grunnløs

Bloomberg skriver at Facebook fikk medhold i å flytte saken fra Illinois til San Francisco. Selskapets forsvar virker å være at loven innført i Illinois i 2008 kun omhandler biometrisk informasjon som fingeravtrykk, retina og iris, stemmeutskrifter og skanninger av personers hender og ansikter.

– Vi tror fortsatt at saken er grunnløs og vil forsvare oss kraftig, sier det sosiale mediet i en uttalelse i forbindelse med søksmålet.

 

Kilde:
Reuters,
Bloomberg