Slik autotagges fjesene til vennene dine.

Annonse


Facebook kjenner trynet ditt

Facebook ruller nå ut sin nye ansiktsgjenkjenningsfunksjon for amerikanske brukere.

Automatisk tagging
Det betyr at Facebook automatisk kjenner igjen venner på bilder. Dermed kan de gi deg en oversikt over bilder der medlemmer av vennekretsen din forekommer – selv om navn ikke skrevet inn i bildeteksten.

Dette opplyser utvikleren Justin Mitchell på Facebooks offisielle blogg.

100 millioner om dagen
– Om du for eksempel laster opp bilder fra din fetters bryllup, samler vi bildene av bruden og foreslår hva hun heter, skriver Mitchell.

Annonse


Mer enn 100 millioner slike bildetags blir lagt til på Facebook hver eneste dag, i følge Mitchell.

Kan reservere deg
Systemet fungerer slik at bildene av en person du har skrevet navnet på før i en såkalt tag (stikkord) nå automatisk blir tagget. Du trenger altså ikke å stikkord med navn en gang til dersom Facebook gjenkjenner ansiktet.

Om du av en eller annen grunn ikke liker at du blir tagget og dermed lagt ut på venners profiler, kan du fortsatt reservere deg.

Ingenting om Norge
Gjør du det, blir ansiktet ditt ikke gjenkjent, og bilder der du er med ikke lagt ut andre steder enn på din profil, synlig for de som du har bestemt skal få se dem.

Ansiktsgjenkjenningen blir i følge Mitchell rullet ut i USA i løpet av de neste par ukene. Når systemet kommer tiul Europa og Norge, skriver utvikleren ikke noe om.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse