USA og Storbritannia sier Russland har hacket millioner av rutere
Hackere, visstnok dirigert av Russland, skal ha siktet seg inn mot millioner av enheter, deriblant rutere.

USA og Storbritannia hevder Russland prøver å hacke millioner av enheter, inkludert rutere

Konflikten mellom USA og Russland fortsetter å blusse opp også på de digitale slagmarker, og ikke bare i Syria.

Advarer

US Department of Homeland Security” (DHS) og FBI, samt Storbritannias “Kingdom’s National Cyber Security Centre” (NCSC) har varslet at Russland har utført et gigantisk hack av millioner av rutere, svitsjer og brannmurer.

Ifølge meldingen fra de to landene er Russland som står bak angrepene som ikke nødvendigvis stammer fra Russland geografisk eller utført av russere.

Disse er spesielt utsatt

Ruterne brukes så til det som er det virkelige målet, ifølge meldingen, nemlig spionasje mot servere med hemmelig informasjon om et lands sikkerhet og annen storpolitisk informasjon som kan nyttegjøres.

Enheter som bruker “Generic Routing Encapsulation” (GRE), “Cisco Smart Install” (SMI) og Simple Network Management Protocol (SNMP – brukes i modem og rutere, blant annet) er spesielt utsatte.

– Det er utgitt en oppsummerende rapport fra britiske og amerikanske myndigheter. Det er ikke angitt norske mål i denne. Det er for tidlig å si om norske virksomheter er berørt i denne saken, melder kommunikasjonsdirektør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Mona Strøm Arnøyun til VG.

 

Kilder:
US-CERT
Reuters
VG