Ryzen 2 knuser Intel Core i7
AMDs nye Ryzen 2 CPU-serie og brikkesett kommer inn til test hos oss om kort tid, men hvilken RAM bør vi velge?

Ryzen 2 knuser Intel Core i7

Ryzen 7 2700X er toppmodellen i AMDs nye Ryzen 2 CPU-serie som lanseres neste uke.

Gjør det svært godt i ferske tester

I en fersk test avsløres det at AMD nå virkelig kan være inne på noe, for det kommer frem at 2700X 3,7Ghz (maks 4,3GHz) til 3599 kroner, knuser Intels i7 8700K 3,7GHz (maks 4,7GHz) til 3390 kroner  (lansert i fjerde kvartal 2017) i ikke bare flertrådtester, men også i spill.

I tester som wPrime, Cinebench R15 og x264 transkoding er den mye kjappere enn Intels CPU, spesielt når CPU-en får samarbeide med det nye X470-brikkesettet.

Gjør det bedre i spill, også

Det var ikke slik at Ryzen 1 gjorde det dårlig i flerkjerne-tester, men mange ganger ble første generasjon slått av Intels Core-serie. Så er ikke tillfellet med Ryzen 2 der den er kjappere i sju av ti.

De nye CPU-ene inkludere dessuten Wraith Prism, en ny fancy kjøleløsning vi er interesserte i å finne ut hvordan gjør det.

Vi tester

Vi er såpass imponerte over de foreløpige tallene at vi har på vei inn til test Ryzen 7 2700X og ASUS Prime X470-Pro hovedkort, vi håper å ha begge produkter i hus sent neste uke.

Hvilket minne bør vi gå for? Tips oss i kommentarfeltet.

Det blir også kjempespennende å teste StoreMI–teknologien som er på plass i X470-brikkesettet.

Funksjonen gjør det nemlig mulig å øke diskytelsen med å koble sammen SSD-er, tradisjonelle harddisker og RAM. Vi har 2 x tradisjonelle SSD-er og en NVMe SSD (les vår test), så det skal bli svært så interessant.

Vi kommer tilbake med tester så fort vi får den nye maskinvaren som nok kommer til å eie undertegnende sin gamle Intel Core i5 4690k fra andre kvartal 2014.

Det er ganske mye spennende teknologi bakt inn.
Det er ganske mye spennende teknologi bakt inn. (Ill.: AMD)
AMDs kjøleplattform.
AMDs kjøleplattform. (Ill.: AMD)

 

Kilde:
WCCFTECH