Intel advarer: Flere CPU-er med Spectre-hull kan ikke bli fikset
Intel bekrefter at ikke alle av selskapets CPU-er blir oppdatert mot Spectre.

Annonse


Intel advarer: Flere CPU-er med Spectre-hull kan ikke bli fikset

Intel-problemene slo ned som en bombe i 2017. Selskapet selv, Apple, Google, Microsoft og flere selskaper har sluppet oppdateringer for å tette de alvorlige hullene, men nå advarer prosessorkjempen at ikke alt kan fikses.

Flere CPU-er blir ikke fikset

Selskapet kunngjør at det ikke kan fikse samtlige av Meltdown- og Spectre-svakhetene i sine prosessorer. Dette fordi noen av Spectre v2-svakhetene er for kompliserte å fjerne, melder Intel i den oppdaterte veiledningen.

“Etter en omfattende undersøkelse av mikroarkitekturen og mikrokode-mulighetene for disse produkter, har Intel slått fast at det ikke skal lanseres mikrokode-oppdateringer for disse produktene av én eller flere årsaker”, skriver Intel og nevner blant annet Spectre v2-utfodringene.

Prosessorene som ikke blir oppdatert er i følgende serier: Bloomfield, Bloomfield Xeon, Clarksfield, Gulftown, Harpertown Xeon C0 og E0, Jasper Forest, Penryn/QC, SoFIA 3GR, Wolfdale, Wolfdale Xeon, Yorkfield og Yorkfield Xeon, men berører også Pentium, Celeron og Atom. For det meste er de rammede prosessorene produsert mellom 2007 og 2011 og det er trolig få dem som fortsatt er oppe og går i vanlig drift i dag.

Annonse


 

Kilder:
Intel,
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse