Nvidia stanser all testing av selvkjørende etter Uber-ulykken
Nvidia stanser testingen av selvkjørende biler.

Annonse


Nvidia stanser all testing av selvkjørende etter Uber-ulykken

Nvidia annonserer at det har bestemt å parkere samtlige selvkjørende biler som frem til nå har vært brukt til testing av teknologien. Årsaken er den tragiske ulykken i USA tidligere denne måneden der en kvinne ble påkjørt og drept av en selvkjørende Uber-bil.

Brukte Nvidia-teknologi

Det har ikke vært kjent før nå hvilke Nvidia-teknologier som brukes i Ubers selvkjørende bilflåte, eller om de i det hele tatt bruker Nvidia-teknologi, men nå avslører toppsjef Jen-Hsun Huang noen detaljer rundt dette.

Under en spørsmål og svar-runde på GTC-messen til Nvidia, forklarte Huang at den aktuelle Uber-bilen brukte Nvidia-GPU-er, men at disse ikke var drevet av selskapets DRIVE-plattform. Ubers førerløse biler bruker maskinvare fra Nvidia, men selskapets egenutviklet programvare.

I DRIVE-plattformen brukes både maskinvare – som inkluderer brikkesett og grafikkort – og programvare fra Nvidia. For å forhindre kontroverser er det nok viktig for grafikkprodusenten at det skilles mellom bruk av GPU-ene og DRIVE-plattformen i seg selv. Nvidia er heller ikke en del av den pågående etterforskningen etter ulykken.

Annonse
 

Kilde:
AnandTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse