I april vil det være mulig å skaffe seg nettbrett som kjører Chrome OS.
I april vil det være mulig å skaffe seg nettbrett som kjører Chrome OS.

Annonse


Snart kommer det første nettbrettet med Chrome OS

Chrome OS har tidligere bare vært tilgjengelig til PC-er og forskjellige PC-/nettbretthybrider.

Designet for skoler

I følge Google er Acer Chromebook Tab 10 designet til å gi skoler den samme enkle opplevelsen som Chromebook-PC-ene, og dette i en lett og snedig enhet med berøringsskjerm som enkelt kan kobles til skolens IKT-løsning.

Nettbrettet har en 9,7 tommer stor skjerm med en oppløsning på 2048 x 1536, noe som tilsvarer en PPI på 264, og en vent på 544 gram. Som alle andre (sertifiserte) Android-nettbrett har dette nettbrettet tilgang til et utall forskjellige apps i Google Play.

Videre har nettbrettet to høytalere, en mikrofon og et kamera i front som kan ta bilder med en oppløsning på to megapiksler. På baksiden finner man et fem megapikslers kamera. Teoretisk batteritid er satt til ni timer.

Annonse


På innsiden finner man en 6-kjerners 3399 RockChip-prosessor med 4 GB RAM og 32 GB lagringsplass. Lading gjøres via USB-C.

Og slik ser det nye Chrome OS-brettet ut.
Og slik ser det nye Chrome OS-brettet ut. (Ill.: Acer)

Kommer med passiv penn

Alle nettbrett blir levert med en Chromebook Wacom EMR-penn, som er en passiv penn som ikke krever lading (i motsetning til Apple Pencil som er en aktiv penn).

Planlagt pris for Acers nye nettbrett er satt til 329 dollar, og brettet blir å få kjøpt en gang i april.

Apple planlegger eget billig-nettbrett

Ryktene skal ha det til at Apple planlegger å lansere sitt eget billig-nettbrett i samme prisklasse. Dette får vi sannsynligvis vite mer om i kveld.

Kilde:
Google

Annonse