Inntil videre må man i følge Anandtech anse Exynos-versjonen av S9-telefonene som merkbart dårligere enn Snapdragon-versjonen.
Inntil videre må man i følge Anandtech anse Exynos-versjonen av S9-telefonene som merkbart dårligere enn Snapdragon-versjonen.

Annonse


Exynos 9810 merkbart dårligere enn Snapdragon 845

Helt siden Exynos 9810 ble offentliggjort, har det vært snakk om at SoC-en (System on a Chip) vil gå i skarp konkurranse mot Snapdragon. En test gjennomført av Anandtech viser at Exynos har blitt lovpriset litt for mye.

Hakket dårligere CPU, men nesten like god GPU

Testen viser at Exynos-versjonen av S9-telefonene til Samsung har en hakket dårligere CPU-ytelse enn Snapdragon-versjonen.

I følge 3D-benchmarking som Anandtech har gjennomført, gjorde Exynos 9810 (GPU-en er kalt Mali-G72MP18) det nesten like bra som Adreno 540, som er den integrerte GPU-en i Snapdragon 835.

Adreno 630, som er å finne i Snapdragon 845, har bedre toppytelse enn Adreno 540, men er ikke raskere enn 540 når det kommer til arbeid over tid. Følgelig er ikke Snapdragon 845 noe raskere enn 835 når det kommer til GPU, men er fortsatt bedre enn Exynos 9810.

Annonse
Exynos sluker batteri

Anandtech skriver videre at ytelsesforskjellen mellom Snapdragon 845- og Exynos 9810-versjonene av S9 er noe man isolert sett kunne levd med. Dessverre har det seg sånn at Exynos sluker batteri sammenliknet med Snapdragon, og S9-versjonen med Exynos-SoC har dårligere batterilevetid enn forgjengeren S8 – i alle fall i følge deres tester.

Som man kan se av den gjennomførte testen, er batterilevetiden til Exynos-versjonen vesentlig dårligere. Legg merke til forskjellen mellom E9810 og E8895.
Som man kan se av den gjennomførte testen, er batterilevetiden til Exynos-versjonen vesentlig dårligere. Legg merke til forskjellen mellom E9810 og E8895. (Ill.: Anandtech.com)

Som følge av det Anandtech har funnet ut, kan de kun anbefale S9 med forbehold om at man skaffer seg Snapdragon-versjonen. De påpeker at Exynos-versjonen av S9 ikke er en dårlig telefon, og at man vil se forbedringer sammenliknet med foregående modeller, men at man med en toppmodell ikke skal måtte akseptere kompromisser av det slaget Samsung har gjort her. Anandtechs anbefaling er at man avventer til Samsung kommer med en softwareoppdatering som fikser batteriproblemet, eller til konkurrentene kommer opp med gode alternative telefoner.

Forskjellen i batteritid er enda mer tydelig i nettlesertesten.
Forskjellen i batteritid er enda mer tydelig i nettlesertesten. (Ill.: Anandtech.com)

Det er Exynos-versjonen av S9-telefonene som blir solgt i Norge.

Testen til Anandtech kan leses i sin helhet her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse