Intel vil ikke la AMD ta hele markedet for flerkjerneprosessorer.
Intel vil ikke la AMD ta hele markedet for flerkjerneprosessorer.

Annonse


Spor av ukjent 8-kjerners prosessor

Det bør ikke overraske noen at Intel gjør seg klar til en real prosessorkrig mot AMD. Nå når AMD kommer til å lansere Ryzen 2, vil Intel neppe sitte rolig og se på.

Fokus på multithreading

Man forventer at Intel i dette tilfellet kommer til å prioritere multithreading, noe som er et pluss for de som driver med gaming eller design.

Videocardz kom over en ikke-navngitt 8-kjerners prosessor i Futuremarks 3DMark-database, og av det man kan lese herfra, ser det ut til å være den 8-kjerners Coffe Lake-prosessoren man har ventet på.

8 kjerner – 16 tråder

Som man kan lese av bildet under, er det snakk om en 8-kjerners, 16-tråders prosessor klokket til 2,20 GHz. Ved første øyekast kan det se ut som at prosessoren er klokket noe lavt, men mest sannsynlig er 2,20 GHz bare en base clock.

Annonse


Ukjent 8-kjerners prosessor dukket opp i 3DMarks database.
Ukjent 8-kjerners prosessor dukket opp i 3DMarks database. (Ill.: Videocardz)

Z390-brikkesettet, som har dukket opp ved flere anledninger de siste par månedene, er mer eller mindre blitt bekreftet av Intel selv. De siste rapportene peker i retning av at en Coffee Lake refresh vil komme til sommeren.

Z390 er planlagt lansert neste halvår.
Z390 er planlagt lansert neste halvår. (Ill.: Tom’s Hardware)

Fortsatt LGA 1151

Man forventer at de nye 8-kjerners Coffee Lake-prosessorene kommer til å bruke den samme LGA 1151-socketen som Kaby Lake, men de vil fortsatt kreve Z390-brikkesett.

Selv om man ikke skal ta alt som dukker opp på 3DMark for god fisk, så peker dette i klar retning av at Intel ikke sitter stille i båten mens AMD herjer i mainstreammarkedet med sine gunstige flerkjerneprosessorer.

Kilder:
Notebookcheck
Videocardz

Annonse