Passasjerene senkes ned i tunnelen.
Passasjerene senkes ned i tunnelen.

Annonse


Her er Musks drøm: slik vil han transportere deg

Elon Musks Boring Company var nok aldri helt sikre på hva de skulle satse på, for nå kommer det en skikkelig helomvending.

Endrer fokus fra biler til myke trafikanter

For prosjektet var tiltenkt å frakte stillestående biler i full fart med vakuum-hjelp, men nå er altså fokuset skiftet fra dette til myke trafikanter i stedet. Det melder Musk på Twitter.

Merk at han bruker ordet “prioritere“: planen er å få biler inn i systemet senere.

“Vi skal transportere biler, men kun etter at behovet for masse-transport av personer er møtt. Det er rett og slett høflig og rettferdig. Om noen ikke har råd til en bil, bør de få muligheten til transport først”.

Annonse
Slik tror han det skal fungere

Musk forklarer at Boring Companys “loop system” skal ha tusenvis av små stasjoner som er på størrelse med en enkel parkeringsplass som transporterer passasjerene veldig nærme der personen ønsker å dra.

Han ønsker at systemet skal smelte inn i bybilde, noe som blir lettere fordi det ikke er snakk om store, tradisjonelle stasjoner som vi er vant til at tog og andre transportmidler krever.

I mellomtiden har Musk delt en video som avslører hvordan passasjer-transport i Borings egne “biler” kan komme til å se ut:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse