Den gang da, i 2015, var Microsoft en av de ryktede kjøperne av Blackberry.
Den gang da, i 2015, var Microsoft en av de ryktede kjøperne av Blackberry.

Annonse


Blackberry saksøker Facebook, Whatsapp og Instagram over lynmeldinger

Blackberry, altså det orginale selskapet bak Blackberry-mobilene og tidligere kalt RIM (Research in Motion), har saksøkt Facebook i Los Angeles.

Oppdatert, 6. mars, 21:52:

I det 117 sider lange dokumentet hevder Blackberry at de tre selskapene har utviklet apper som bruker selskapets patenter ulovlig.

Det hevdes at Facebook “skapte mobile meldingsprogrammer som bruker Blackberrys innovasjoner, ved hjelp av en rekke innovative sikkerhets-, brukergrensesnitt og funksjonalitetsforbedrende funksjoner som gjorde at BlackBerrys produkter ble en stor og viktig kommersiell suksess”.

Annonse


Blackberry søker kompensasjon i form av penger, men det er ikke kjent hvor mye eller om retten aksepterer søksmålet. Blackberry håper på en juryordning.

Det er gode gamle RIM som saksøker

Det er ikke Blackberry som produserer mobilene med samme merkevare lenger, men kinesiske TCL, men de sitter selvsagt på en rekke patenter, og nå mener de at Facebook har brutt dem.

Blackberry hevder de har prøvd å komme Facebook i tale i mange år, men ifølge dem har ikke selskapet svart. Derfor ligger altså søksmålet i en rett i Los Angeles.

Det foreligger ingen detaljer

Det merkelige er at det, i skrivende stund, ikke foreligger noen detaljer om nøyaktig hva Blackberry mener Facebook har stjålet utover meldingsteknologi av et eller annet slag.

Den eneste meldingen fra Blackberry er følgende:

“Som en nettsikkerhets-selskap og som leder innen innebygget programvare, er BlackBerrys oppfatning at Facebook, Instagram og WhatsApp kan være flotte partnere i vårt mål om å trygge den tilkoblede fremtiden, så vi fortsetter å holde døren åpne for dem”.

Kan det tenkes det er en sikkerhetsmekanisme de mener Facebook har stjålet?

Vi følger utviklingen.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse