Apple er et av selskapene som har er blitt skattestraffet.
Apple er et av selskapene som har er blitt skattestraffet.

Annonse


Slik vil EU skattlegge teknologikjempene

Den europeiske union jobber med nye skatteregler for multinasjonale selskaper. De innebærer blant annet at selskapene må rapportere og betale skatt på overskuddene på hvert land de opererer i, og kan ikke lenger samle inntektene under ett og rapportere i et valgfritt land.

Frem til nå har selskaper som Apple, Facebook og Google sluset inntektene gjennom lavskatteland som Irland. Apple er et av flere som er blitt straffet for dette og må betale tilbake over 100 milliarder kroner i skatt.

Ny skattereform

Ifølge den franske finansministeren Bruno Le Maire blir skattesatsen på mellom to og seks prosent av overskuddet. Og trolig blir det nærmere to enn seks prosent, sier Le Maire overfor Le Journal du Dimance. Det høres kanskje ikke så mye ut, men ifølge den franske finansministeren er det en start og kan bli endret i tiden fremover.

– Det er en start. Jeg foretrekker noe som blir implementert raskt, fremfor noe som skal forhandles i det uendelige. Vi kommer til å finjustere det senere, sier han til avisen.

Annonse
Frankrikes president, Emmanuel Macron, har foreslått å skattlegge omsetning fremfor overskudd for å forhindre at selskapene flytter overskuddene for lavest mulig skattesats. Reuters skriver at Italia, Tyskland og Frankrike støtter skattereformen, men at Irland er en av motstanderne.

Anslår at de tjente 1,5 milliarder kroner – rapporterte 13 millioner kroner.

Hva syns du om en skattesats på to prosent av overskuddet?

 

Kilde:
Reuters

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse