Qualcomms 5G-tester i Frankfurt og San Francisco lover godt for neste år.
Qualcomms 5G-tester i Frankfurt og San Francisco lover godt for neste år.

Annonse


Gled deg vanvittig til 5G: 1,4Gbps nedlasting og 8K video

Qualcomm avslørte 5G-tester på årets store mobil-messe, Mobile World Congress.

En brukertest

Poenget med testene er selvsagt for å skryte av hvor kjapp teknologien til Qualcomm er, men også avsløre hvordan hastighetene kanskje, faktisk blir, i stedet for teoretiske lab-tester.

Testene ble utført i Frankfurt og San Francisco grunnet eksisterende basetårn og båndene som brukes i de to byene. Det ble testet ting som geografi, mengde brukere på nettet og med en rekke enheter.

Testene avslører kun hastighetene på 5G NR (New Radio) nett som kommer neste år. Dette er nett som fungerer i kombinasjon med eksisterende 4G LTE-nett, og ikke helt frittstående 5G-nett som er flere år unna lansering.

Annonse
Utrolige hastigheter venter

I Frankfurt ble fem LTE-bånd ble brukt på nettet med 1GB LTE-hastighet, og tallene taler for seg selv: surfehastigheten hoppet fra 54Mbps på 4G-nettet til deilige 490Mbps på 5G-nettet.

Nedlastingshastigheten økes også dramatisk for 90 prosent av brukerne som så hastighetene hoppe fra 8Mbps til 100Mbps.

I San Francisco (med GB LTE-nettverk og fire lisensierte LTE-bånd i tillegg til LAA-bånd (License Assisted Access) var resultatene enda råere med surfehastigheter på 71Mbps på 4G til vanvittige 1,4Gbps på 5G – responstiden økte med rundt 23 ganger. 90 prosent av brukerne så nedlastingshastigheten økte fra 10Mbps til 186Mbps.

Med 5G ble også video langt morsommere med 8K, 120FPS og 10 bit-farge-gjengivelse ved strømming av video.

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse