Spotify vil fungere med HomePod, bare ikke med Siri-kommandoer.
Spotify vil fungere med HomePod, bare ikke med Siri-kommandoer.

Annonse


Dette må du vite om Apple HomePod

iMore har publisert en omfattende artikkel om hva Apples kommende smarthøyttaler, HomePod, kan spille av. Den beste opplevelsen får man hvis man abonnerer på Apple Music, men hva om man ikke gjør det?

Begrensninger uten Apple Music

Nettstedet forklarer at HomePod absolutt fungerer uten Apple Music, men at opplevelsen kan bli noe begrenset. For eksempel kan du kun be Siri om følgende:

  • Spille podkast fra biblioteket til iTunes.
  • Nyhetene.
  • Spille av sang, album og lydbok som er kjøpt gjennom Apple ID-en som er assosiert med HomePod.
  • Beats 1 og andre direktesendte radiostasjoner.
  • Pause, neste og forrige sant og liknende.

Videre har HomePod støtte for AirPlay slik at man kan spille av lyd fra enheter som støtter teknologien. Det gjelder Mac, Apple TV, iPhone, iPad og andre enheter som har tredjepartsstøtte.

iMore skriver at det betyr at hvis man ikke har Apple Music, må man strømme fra en AirPlay-enhet til HomePod fremfor å bruke Siri.

Annonse


Spotify-brukerne må bruke AirPlay.

Bluetooth er kun til oppsett

Hvis man kun abonnerer på iTunes Match, får man samme opplevelse som dem som ikke abonnerer på Apple Music, skriver nettstedet. Det betyr at man kun har tilgang til Siri-funksjonene nevnt over og at musikk i iCloud Music Library må strømmes via AirPlay.

En ting som er verdt å merke seg er at selv om HomePod har Bluetooth 5.0, betyr det ikke at du kan strømme lyd på den måten. iMore skriver at Bluetooth trolig kun er på plass for å lette oppsettet av smarthøyttaleren.

Mer om HomePod-funksjonaliteten finner du i kildelenken.

 

Kilde:
iMore