Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Intel er størst på CPU-markedet, men håndterte også PR-delen dårlig. Det kan AMD tjene på, selv om også de er berørte til en viss grad. Det er usikkert hvordan ytelsen pårvirkes. (Ill.: AMD)

Nå tetter også AMD CPU-hull

Ikke så uberørt likevel.

Intel dominerer markedet med sine CPU-er til bærbare og stasjonære, og har derfor fått mest tyn, men AMD har fått endel oppmerksomhet i det siste med Vega og Ryzen.

Nå må de holde tunga rett i munnen, for de har mulighet til å stjele kunder fra Intel.

Oppdaterer egne CPU-er

AMD var kjapt ute og sa at de ikke var i nærheten like utsatt som Intel, men dette kan ha vært en sannhet med modifikasjoner, for nå kommer det altså oppdateringer mot Spectre og Meltdown.

Oppdateringene kommer denne uken, om ikke allerede. Eldre CPU-er skal feilrettes senere via Windows Update (AMD Opteron, Athlon and AMD Turion X2 Ultra-serien).

Google Project Zero (GPZ) Variant 1 og GPZ Variant 2 (Branch Target Injection eller Spectre) rammer AMD CPU-er også, mens GPZ Variant 3 (Rogue Data Cache Load eller Meltdown) ikke gjelder.

For alle andre er det snakk om å måtte besøke hovedkortprodusenten eller PC-merket for laste ned manuelt, akkurat som med Intel.

– Kan ikke hackes

AMD hevder fremdeles at det ikke er noen fare for å bli hacket, men nevner samtidig ingenting om ytelsen hverken i skyen eller hos forbrukerne, så det kan tenkes de klargjør en PR-tekst der det kanskje kommer frem at også AMD CPU-kunder vil få mindre ytelsestap.

I det minste er ikke Radeon GPU-en rammet av hverken Spectre eller Meltdown da disse GPU-ene ikke nyttegjør spekulativ kodestart.

Dette til forskjell fra Nvidia som for et par dager siden oppdaterte sine GeForce-drivere for å tette Meltdown.

 

Kilde:
AMD

Stikkord: amd, intelgate, sikkerhet