Sennheiser avduker selskapets første lydplanke. Illustrasjonsfoto.
Sennheiser avduker selskapets første lydplanke. Illustrasjonsfoto.

Annonse


– Den låter bedre enn alt annet

Sennheiser er et velkjent merke innenfor lydprodukter, men det er først i år at det tyske selskapet lanserer en lydplanke. Se kildelenke for bilder av den heftige lydplanken.

Egenutviklet lydteknologi

Den ble vist frem under CES 2018 som går av stabelen denne uken, eller rettere sagt en prototype av den. Lydplanken er fortsatt under utvikling og lanseres ikke før mot slutten av året.

The Verge og Engadget var noen av mediene som fikk teste ut lydplanken, som går under navnet Ambeo 3D Soundbar. Tilbakemeldingene er svært positive.

Ambeo er Sennheisers proprietære teknologi og er designet for å levere 360-graders lyd. Totalt består den av 13 høyttalere der ni av dem er på fremsiden, to peker ut fra hver side og to peker opp fra toppen. Lydplanken har, ikke overraskende, støtte for Dolby Atmos-teknologien.

Annonse


Av tilkoblinger har den tre HDMI-kontakter der én er lyd-ut og to er lyd-inn, samt optisk og analoge kontakter. Ambeo 3D Soundbar har også trådløs støtte via WiFi og Bluetooth.

Vi tester for øyeblikket Sennheiser-ørepropper med samme teknologi:

https://www.instagram.com/p/BddVMWpgcu4/

– Låter bedre enn alt annet

“Men jeg trengte ikke engang å høre halvparten det for å innse at Sennheisers første lydplanke låter mye bedre enn noen lydplanke akkurat nå”, skriver The Verge etter demonstrasjonen der de lyttet til blant annet snøstormer og starten på “Mad Max Fury Road”.

Lydplanken beskrives av nettstedene som forholdsvis stor. Kanskje ikke så overraskende da det krever litt med plass for å få plass til 13 høyttalere på fire tommer.

“Jeg må være helt ærlig her: Å si at dette er imponerende, er en underdrivelse. Jeg har hørt Ambeo-opptak før så jeg vet hvilket nøyaktighetsnivå og klarhet de tilbyr, men det er imponerende å få plass til alt det i en lydplanke”, skryter Engadget.

Sennheiser ønsket ikke å kommentere pris, men vi kan være sikre på at den neppe blir særlig lav.

Følg CES 18-avsløringene.

 

Kilder:
The Verge,
Engadget

Annonse