Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Model 3 satt ny rekord på tvers av USA. (Ill.: Tesla)

Slik gikk det å kjøre Model 3 i 50 timer

Den raskeste ferden på tvers av USA i en elbil.

Tesla Model 3 ble nylig tilgjengelig for flere kunder i USA noe som betyr at flere og flere kan teste det som er en av de mest spennende elbilene på markedet.

Ny “Cannonball”-rekord

For å teste hva Model 3 faktisk er god for, kjørte The Drive-redaktør Alex Roy på tvers av USA. Sammen med eieren av bilen, Daniel Zorrilla, satt han ny rekord for elbil på den aktuelle ruten, kanskje mer kjent som “Cannonball Run”, fra Redondo Beach utenfor Los Angeles i California til en parkeringsplass ved Empire State Building på Manhattan i New York.

Roy har tidligere kjørt denne ruten med en Model S og Autopilot, men turen med Model 3 gikk fem timer raskere. Faktisk gikk ferden én time raskere enn den tidligere elbilrekorden som ble satt med en Model S 85D. Den gang var det Jordan Hart og Bradly D’Souza som satt bak rattet, skriver The Verge.

Bransjeveteran ser dystert på fremtiden til Tesla.

Ganske kaldt til tider

Det tok Roy og Zorrilla 50 timer, 16 minutter og 32 sekunder å kjøre på tvers av USA. Førstnevnte oppdaterte på Twitter underveis av det som til tider var en kald opplevelse. Deler av USA setter nemlig kulderekorden om dagen, men for å opprettholde rekkevidden til bilen, valgte rekordduoen å slå av klimaanlegget.

I løpet av turen betalte de 100,95 dollar, rundt 820 kroner, for å lade Model 3.

 

Kilde:
The Drive,
The Verge

Stikkord: Bil, tesla