Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Laundroid bretter klærne dine. (Ill.: Seven Dreamers)

Dette er det eneste produktet vi ønsker oss i 2018

Etter 12 år i utvikling er det klar for markedet.

I 2005 startet det Tokyo-baserte oppstartsselskapet Seven Dreamers utviklingen av en robot som kan brette klærne dine. Nå er produktet klar for CES 2018.

– Sokker er verst

Tanken bak produktet, som heter Laundroid, er ganske simpel. Man legger rene klær i en boks og noen timer senere kan man plukke opp brettede og sorterte klær. I forkant av CES 2018 har ZDNet snakket med selskapet som jobber med produktet som trolig flerfoldige husholdninger verden rundt kan tenke seg.

“Myke materialer som klær er noe av det vanskeligste problemene for AI. Å brette klær virker som en enkel oppgave, men det er faktisk veldig vanskelig. Det er derfor ingen har gjort det før”, sier Seven Dreamers-topp Shin Sakane overfor nettstedet.

Han nevner spesielt sokker som en utfordrende oppgave, blant annet fordi det er så vanskelig å skille mellom dem.

“Det verste er når man har det riktige paret, men den ene har krympet.”

Elon Musk advarer mot kunstig intelligens.

Det koster

For å håndtere disse utfordrende oppgavene, får Laundroid hjelp av tre teknologier: bildeanalyse, kunstig intelligens og robotteknikk. Møblementet, som har eksklusivt design og er laget i lær, tre og glass, består av flere robotarmer som bretter og sorterer klær. Seven Dreamers lover et støynivå på under 35 desibel.

Og prisen? 16 000 dollar, det vil si 130 000 kroner med dagens kurs. Det har ifølge Sakane ikke stanset folk fra å forhåndsbestille produktet som kan brette opptil 30 klesplagg på noen få timer.

Dog vil trolig prisen på Laundroid synke hvis produksjonsvolumet tar seg opp.

Kunne du tenkt deg en Laundroid?

 

Kilde:
ZDNet

Stikkord: AI, ces18, laundroid