Spotify bør ha andre juridiske knep i ermet enn å påstå at artistene ikke fikk nok betenkningstid for å komme seg over denne kneika.
Spotify bør ha andre juridiske knep i ermet enn å påstå at artistene ikke fikk nok betenkningstid for å komme seg over denne kneika.

Annonse


Spotify saksøkt for 1,6 milliarder dollar

Spotify er fremdeles mest populært, men er som et selskap som kun driver med musikk-strømming, svært utsatt når selskap som har mange bein å stå på, som Apple og Google, prøver å ta dem.

Farlig for Spotify

Med andre ord er er ikke et et søksmål på 1,6 milliarder dollar det man trenger – en god ting for svenskene er det ei at det er selskapet Wixen Music Publishing som retter søksmålet mot dem.

Selskapet representerer nemlig rundt 200 artister, flere av dem legender og ikoner som Tom Petty, Neil Young, The Beach Boys, Missy Elliott og Janis Joplin.

Ifølge Wixen, med søksmålet innklaget i California, har Spotify brukt tusenvis av låter uten korrekt lisens.

Annonse


Hvordan vil Spotify håndtere dette?

“Før de lanserte i USA prøvde Spotify å hente lisenser ved å samarbeide med plateselskapene, men i et forsøk på å være først, brukte de ikke nok tid til å hente den nødvendige informasjonen om opptakene”, hevdes det i søksmålet der de altså hevder Spotify har brutt amerikansk opphavsrettslov.

Spotify har allerede svart i rettssystemet

Spotify har gjort sitt juridiske arbeide da de på fredag stilte spørsmålstegn ved om Wixens sine klienter har sagt at det er ok de saksøker Spotify.

Ifølge Spotify ga ikke Wixen artistene nok tid til å tenke gjennom de om de ønsker å være en del av søksmålet. Det spørs hvor effektivt et slikt forsvar er.

En mulighet kan være at Spotify kommer til enighet med Wixen om høyere honorarer, men dette vil i så fall skape en domino-effekt.

Dette kan bli et stort problem for Spotify. Vi følger utviklingen nøye.

 

Kilde:
Variety

Annonse