Det svenske politiet har konfiskert piratebay.se.
Det svenske politiet har konfiskert piratebay.se.

Annonse


– En ineffektiv måte å bekjempe piratkopiering på

Svenske IDG melder at en femårig rettsprosess er over. Resultatet er at politiet i Sverige nå eier domenene piratebay.se og thepiratebay.se.

Tar over eierskapet

Etter at høyesteretten i landet ikke valgte å ta saken videre, blir dommen fra i fjor stående. Politiet har nå rett til å beslaglegge domenenavnene.

Avgjørelsen falt 22. desember og samme dag leverte det svenske politiet inn en forespørsel om å ta over domenene, skriver TorrentFreak som har fått opplysningene fra Kjetil Jensen, registeransvarlig i Binero.

“Binero har mottatt en forespørsel fra svensk politi om å ta over eierskapet av domenenavnene thepiratebay.se og piratebay.se ettersom høyesterett nå tillater at man beslaglegger domenenavnene”, sier han overfor nettstedet.

Annonse
Fildeler får beholde pengene han tjenete på piratside.

– Symbolsk seier

Jensen mener at å beslaglegge domenenavn er en lite effektiv fremgangsmåte i kampen mot piratkopiering.

“Binero mener at det å konfiskere et domene er et ineffektiv fremgangsmåte for å hindre kriminell aktivitet på Internett”, sier han til TorrentFreak.

Som IDG skriver, går en av de mest omtalte domenesakene i Sverige mot slutten, men dette vil ikke påvirke Pirate Bay i stor grad. Her er det snakk om en symbolsk seier for politiet og saksøkerne, påpeker nettstedet.

 

Kilder:
IDG,
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse