Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det svenske politiet har konfiskert piratebay.se. (Ill.: Skjermdump)

– En ineffektiv måte å bekjempe piratkopiering på

Nå eies piratebay.se av det svenske politiet.

Svenske IDG melder at en femårig rettsprosess er over. Resultatet er at politiet i Sverige nå eier domenene piratebay.se og thepiratebay.se.

Tar over eierskapet

Etter at høyesteretten i landet ikke valgte å ta saken videre, blir dommen fra i fjor stående. Politiet har nå rett til å beslaglegge domenenavnene.

Avgjørelsen falt 22. desember og samme dag leverte det svenske politiet inn en forespørsel om å ta over domenene, skriver TorrentFreak som har fått opplysningene fra Kjetil Jensen, registeransvarlig i Binero.

«Binero har mottatt en forespørsel fra svensk politi om å ta over eierskapet av domenenavnene thepiratebay.se og piratebay.se ettersom høyesterett nå tillater at man beslaglegger domenenavnene», sier han overfor nettstedet.

Fildeler får beholde pengene han tjenete på piratside.

– Symbolsk seier

Jensen mener at å beslaglegge domenenavn er en lite effektiv fremgangsmåte i kampen mot piratkopiering.

«Binero mener at det å konfiskere et domene er et ineffektiv fremgangsmåte for å hindre kriminell aktivitet på Internett», sier han til TorrentFreak.

Som IDG skriver, går en av de mest omtalte domenesakene i Sverige mot slutten, men dette vil ikke påvirke Pirate Bay i stor grad. Her er det snakk om en symbolsk seier for politiet og saksøkerne, påpeker nettstedet.

 

Kilder:
IDG,
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, pirat, piratebay