En svensk mann slipper å betale bot for å ha drevet piratside. Illustrasjonsfoto.
En svensk mann slipper å betale bot for å ha drevet piratside. Illustrasjonsfoto.

Mann dømt for å ha drevet piratside – får beholde pengene han tjente

IDG skriver at en svensk mann (47) fra Skåne er dømt for å bidra til brudd på opphavsretten etter å ha drevet nettstedet Filmfix.

Funnet skyldig, slipper å betale
Mannen erkjenner at han startet og drevet nettsiden som ble lagt ned i 2013 og som beskrives av IDG som en piratversjon av Netflix. Han sa i retten at Filmfix aldri inneholdt noe ulovlig materiale.

Interessant er det at verken får fengselsdom eller bøter, i stedet ble han dømt til 120 timer samfunnstjeneste. Pengene 47-åringen har tjent på Filmfix, som er rundt 600 000 svenske kroner, får han beholde. Tingretten sier i dommen at det er tydelig at mannen har fått inn pengene fra Filmfix’ brukere, men at det er vanskelig å fastslå at de betalte for kun det piratkopierte innholdet, skriver nettstedet.

Om Filmfix:
“Brukerne betalte en abonnementsavgift på ti kroner i måneden via SMS og kunne deretter laste ned filmer og TV-serier. Det fantes også et utvalg dataspill, lydbøker og musikk”, skriver IDG om nettstedet som ikke inneholdt piratkopiert materiale. I stedet var det kun lenker til der man kunne laste det ned.

Ingen opphavsretthavere skal ha krevd skadeserstatning av 47-åringen som ble politianmeldt av Rättighetsalliansen.

 

Kilde:
IDG