Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bildet viser skade som skyldes konstant kryptograving, ifølge Kaspersky. (Ill.: Kaspersky Labs)

Android-enhet fikk fysiske skader etter kryptograving

Sikkerhetsselskap har aldri sett liknende.

Verdien til kryptovalutaer som bitcoin, tross et ferskt fall, og flere og flere har fattet interesse for dette. Blant annet har det ført til at nettsteder, som The Pirate Bay, har brukt ressursene til de besøkenes PC-er for å grave etter valuta og nå ser det ut til at noe liknende er i ferd med å skje på smarttelefonfronten.

Kan gjøre «alt»

Sikkerhetsselskapet Kaspersky Labs har avdekket en helt ny type skadevare for Android. Ikke bare kan den grave etter kryptovalutaen monero, men også uønskede annonser på enheten, gjennomføre tjenestenektangrep, endre på tekstmeldinger og abonnere på betalte tjenester.

Navnet på den fryktinngytende skadevaren er Trojan.AndroidOS.Loapi, og Kasperskys funn viser at den har infisert flere ulike tredjepartsapper for Android, men kan også infisere gjennom SMS-meldinger og annonser via nettleseren.

Ressurskrevende

En spesiell funksjon er at den graver etter kryptovalutaen monero som er kjent for å være mer ressurskrevende enn andre digitale valutaer. Kasperskys tester viser at to dager med konstant graving etter monero førte til at batteriet på en telefonen utvidet seg og chassiset på enheten ble ødelagt.

Slik skadevare kan i verste fall føre til at fysisk skade på eieren til den infiserte enheten.

 

Kilde:
Securelist,
Ars Technica

Stikkord: android, kryptovaluta, skadevare