Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple Watch kan redde livet ditt. (Ill.: Apple)

Han hadde dødd i søvne hadde det ikke vært for Apple Watch

Pulsmåleren er like nøyaktig som sykehusutstyr.

Scott Killian har en utrolig historie å fortelle om sin Apple Watch, et produkt han nok aldri kommer til å la ligge igjen og som betyr noe ekstra spesielt for advokaten.

Svært god Apple PR
Killian er en travel mann, og fylte nettopp 50 år. I forbindelse med milepælen tok han tester for tusenvis av dollar for å forsikre seg om at ikke noe var feil, det er vanlig når man når over halvveis ut i livet.

Testene fant ingenting, men Killian sover med Apples smartklokke tre til fire ganger i uken for å følge med på søvnrytmen. Det var da det skjedde.

Hadde ikke våknet uten klokka
Klokka vekte nemlig Killian ett på natten. Den hadde funnet irregulær hjerterytme. Killian sov mens han fikk et hjerteinfarkt, men klokka vekte ham. Det er ikke helt unormalt at man ikke legger merke til stort ved slike tilfeller.

Hadde han ikke blitt vekket av klokka og reist til sykehuset, hevder legen som undersøkte Killian at han aldri hadde våknet igjen.

Apple Watch Series 1 følger automatisk med på hvilepuls, også når man sover. Killians hvilepuls hadde nemlig klokka snappet opp at vanligvis er på 49, mens det på den aktuelle natten var på hele 121.

Det er også svært god PR for Apple at pulsen Apple Watch registrerte var dønn lik den sykehus-utstyret informerte om.

 

Kilde:
9to5mac

Stikkord: Apple, helse, Watch